До пакета військової допомоги для України від Австралії увійдуть катери – посол

Фото

15.05.2024 11:20

Укрінформ

Партія сучасних катерів Sentinel 830R RHIB увійде до пакету військової допомоги Україні на суму 100 млн доларів США, про який у квітні оголосив уряд Австралії.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомив посол України в Австралії Василь Мірошниченко.

«Також я мав змогу оглянути катери, які для України виготовляє інноваційна компанія Sentinel Boats. Вони увійшли до останнього пакету допомоги Україні від уряду Австралії», – написав він.

While in Hobart, in addition to delivering talks at Tasmanian Club and Royal United Services Institute, I was also able to inspect the boats which are manufactured for Ukraine at the innovative Tassie company Sentinel. They were included in the latest package of assistance from… pic.twitter.com/bhqnu01Ex0

— Vasyl Myroshnychenko (@AmbVasyl) May 15, 2024

У самій компанії додали, що катери, які можуть виконувати завдання як у річках, так і у відкритому морі, допоможуть Україні.

«830R може бути швидко розгорнутий та потребує мінімального обслуговування, що забезпечує більшу оперативну готовність, коли це буде необхідно українським силам», – заявив генеральний директор Sentinel Boats Джордж Макгуайр.

Читайте також: Австралія внесла понад $32 мільйони оборонної допомоги у Міжнародний фонд для України

Очікується, що доставки катерів цих в Україну відбудуться впродовж «наступних місяців» разом із іншою виділеною допомогою від австралійського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія виділяє Україні новий пакет військової допомоги вартістю 100 мільйонів доларів США. У пакет входитимуть безпілотники на 32,5 млн доларів та партія ПЗРК RBS 70.

Фото: sentinelboats.au

   
Новини з передової

Залишити відповідь