ЗСУ зупинили спроби ворога прорвати оборону на сході, у Лук’янцях та Вовчанську точаться бої

15.05.2024 11:32

Укрінформ

Обстановка на фронті в районі населених пунктів Лук’янці, Вовчанськ на Харківщині залишається складною, але контрольованою.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин. 

«В оперативно-стратегічному угрупованні військ «Хортиця» в зоні відповідальності самого нашого напрямку ситуація на східному фронті залишається загостреною, проте підрозділи сил оборони ведуть активні оборонні бої. Спроби російських окупантів прорвати нашу оборону зупинено. Ситуацію стабілізовано, зокрема на Харківському напрямку», – поінформував Волошин.

За його словами, оперативна обстановка залишається складною, однак вона динамічно змінюється. Тривають жорстокі оборонні бої.

Читайте також: Сили оборони відновили втрачені позиції на Куп'янському напрямку

«На значній частині нашої прикордонної смуги є населені пункти, в яких ворог намагається закріпитися і використати їх для подальшого просування. За минулу добу наші воїни відбили 11 атак противника. Зокрема в таких населених пунктах по напрямках як Глибоке, Липці, Лук’янівка, Борисівка, Нескучне, Шебекіно, Вовчанськ», – сказав речник.

За його даними, в Лук’янцях та Вовчанську на Харківщині продовжуються бої. Окупанти намагаються здобути певну тактичну перевагу в районах, де намагаються закріпитися на вигідних позиціях.

«Противник своїми діями намагався забезпечити сприятливі умови для подальшого просування, зокрема зайняти вигідніші позиції на місцевості, однак підрозділи сил оборони не дають російським окупантам закріпитися саме там. Ми контратакуємо, завдаємо ударів артилерією, а також залучена велика кількість підрозділів БПЛА», – додав Волошин.

Читайте також: На Харківщині сповільнився наступ росіян, вони використовують нову тактикуISW

На окремих ділянках в районі Лук’янців та Вовчанська внаслідок вогневого впливу та штурмовиків противника задля збереження життя українських військовослужбовців і уникнення втрат здійснено маневри. Ворог перебуває під постійним вогневим контролем.

У пресслужбы командування ОСУВ «Хортиця» додали, що за минулу добу на сході українські захисники знищили понад 1320 окупантів, 13 танків та 45 ББМ ворога. 

«Загальні втрати російської армії лише на східному напрямку за 14.05.2024 склали: особового складу – 1321, танків – 13, бойових бронемашин – 45, гармат і мінометів – 15, протитанкових засобів – 3, автомобільної техніки – 37, спеціальної техніки – 5, засобів РЕБ – 2, БпЛА – 573, укриттів – 42, складів боєприпасів – 11», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, генерал Буданов припускає, що після Харківської області РФ планує наступ у напрямку Сум.

Фото: Генштаб ЗСУ

   
Новини з передової

Залишити відповідь