Росіяни 18 разів безуспішно штурмували на Оріхівському напрямку і на лівобережжі Дніпра

15.05.2024 12:24

Укрінформ

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 13 штурмів, на лівобережжі Дніпра – п'ять. Зазнавши втрат, ворог відійшов на свої вихідні позиції.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Сил оборони півдня.

«Протягом минулої доби в операційній зоні Сил оборони півдня продовжилося контрбатарейне протистояння та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 13 штурмів, з них 9 в районі Старомайорського та чотири – в районі Роботиного. На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив п’ять безуспішних штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ зупинили спроби ворога прорвати оборону на сході, у Лук’янцях та Вовчанську точаться бої

Крім того, минулої доби ворог з тактичної авіації здійснив ракетний удар у напрямку Кіровоградщини, ймовірно крилатою ракетою Х-59. Руйнувань та постраждалих немає. Окупанти здійснили артилерійські обстріли, використали ударні дрони різних типів, продовжили здійснювати аеророзвідку. За минулу добу в операційній зоні Сил оборони Півдня зафіксовано проліт 68 розвідувальних БПЛА.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 15 травня 2024 року становлять близько 486 тис. 940 осіб, зокрема за минулу добу – ще 1510 осіб.

Фото: ОК "Захід"

   
Новини з передової

Залишити відповідь