Новини
Перебування тут пригнічує: у Чернівцях покращать умови в “алопеційній” лікарні на проспекті

15.05.2024

У Чернівцях покращать умови в “алопеційній” лікарні на проспекті на проспекті Незалежності, 98.

Про це повідомив голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

За словами О. Бойка, у дитячій лікарні зношені мережі, застарілі комунікації, система опалення, стіни, двері та вікна.

“Будівля зведена у 80-х роках минулого століття і не відповідає вимогам до сучасного закладу охорони здоров’я, особливо того, де надають послуги дітям. Наразі тут працює педіатричне відділення Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, яке ми давно пропонуємо перемістити, адже діти не повинні лікуватися у таких умовах. Тому, шукаємо шляхи, як допомогти дітям, а також створити нормальні умови праці медичним працівникам. Незабаром у цьому приміщенні розташуємо єдине в області дитяче онкогематологічне відділення”, – пояснив голова обласної ради.

У закладі триває ремонт ще трьох поверхів педіатричного корпусу, в один із яких планують перемістити відділення з проспекту Незалежності, 98.

“Тоді усі підрозділи лікарні будуть зосереджені в одній локації на вулиці Руській 207-А, що зручніше та безпечніше для маленьких пацієнтів. Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться зробити це у стислі терміни. Тож нині активно обговорюємо можливості залучення партнерів до подальших процесів покращення умов у ОДКЛ. Важливо, що реконструкцію у дитячій лікарні нам вдалося розпочати завдяки підтримці меценатів та ентузіазму персоналу, який самотужки виконував підготовчі роботи”, – зауважив О. Бойко.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь