Останній дзвоник – 2024

Останній дзвоник – 2024

Останній дзвоник в Україні у 2024 році знову пройде в умовах війни. Навчальний рік, який стартував 1 вересня 2023 року, закінчиться 28 червня 2024 року. І це не суперечить закону Про повну загальну середню освіту, згідно з яким, закінчення навчального року має бути не пізніше 1 липня.

Проте, враховуючи воєнні дії, Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про можливість школами самостійно визначати графіки канікул для учнів.

Педагогічна рада закладу освіти визначає структуру й тривалість навчального року, тобто дату завершення занять, періодичність і тривалість канікул тощо. Вона має орієнтуватися на час, передбачений освітньою програмою, обсяг навантаження в навчальному плані й брати до уваги вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону тощо.

Загалом кількість календарних днів канікул протягом навчального року має становити не менш як 30.

Такими є загальні рекомендації щодо освітнього процесу, але водночас, у Міносвіти зазначають, що дату завершення навчального року можуть на місцях визначати педради та керівники шкіл – залежно від рівня освітніх втрат.

Літні канікули в Україні 2024 розпочнуться з 29 червня та триватимуть до 31 серпня 2024 року.

До 28 червня ж може тривати атестація, компенсаторні заняття та інші заходи освітньої програми в закладах освіти, де, приміром, освітній процес часто переривався через обстріли. У деяких містах, наприклад у Харкові, додаткові заняття пропонують також проводити і в серпні.

За матеріалами – МОН

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь

You missed