Кіберполіцейські застерігають громадян від фальшивих пропозицій роботи та внесення страхового внеску

 Нині спостерігається зростання випадків шахрайства, пов’язаних з фальшивими робочими пропозиціями від імені легальних компаній. Шахраї, видаючи себе представниками справжніх підприємств, намагаються увійти в довіру та здобути грошову винагороду від потенційних жертв під приводом виконання робочих завдань.

Суть схеми полягає в тому, що зловмисники надсилають електронні повідомлення або зв’язуються з потенційними жертвами через соціальні мережі чи месенджери та пропонують їм роботу на вже існуючу компанію. У багатьох випадках ці пропозиції супроводжуються страховим внеском або іншою фінансовою оплатою, як умовою для отримання роботи чи конкретного завдання.

Після того, як потерпілий вносить зазначену суму, зловмисники блокують його акаунт або припиняють будь-який контакт, залишаючи жертву без грошей та роботи. Це не лише призводить до фінансових втрат, але й порушує довіру та безпеку в інтернеті.

Деякі зловмисники використовують реальні дані компаній з Буковини, щоб надати своїм шахрайським схемам більшої правдоподібності та увійти в довіру до потенційної жертви.

Кіберполіція закликає всіх громадян бути обережними і пильними під час прийняття робочих пропозицій в інтернеті. Ніколи не робіть фінансові внески або оплату за роботу, яка здається сумнівною або несправжньою.

Перед співпрацею з будь-якою компанією обов’язково перевіряйте легітимність її пропозицій, наприклад, перевірте дані вказаної компанії в інтернеті, зв’яжіться з її представниками та спитайте про конкретну вакансію. Пам’ятайте, що компанії, як зацікавлені в кваліфікованих працівниках, не будуть вимагати грошового внеску.

Якщо ви стали жертвою шахрайства або маєте підозру на підступну діяльність в інтернеті, негайно повідомте про це кіберполіцію або інші правоохоронні органи.

Спільними зусиллями ми можемо запобігти шахрайським схемам та захистити себе та інших від фінансових втрат та шкоди!

Для того, щоб не стати жертвою шахрайств та бути в курсі останніх новин з інформаційного фронту долучайтесь до проєкту  Департаменту кіберполіції «Brama» – https://t.me/+1Rbpt0e1tRg0Njhi.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь