Новини
“Мені 65, і я в найкращій формі”: фітнес-тренерка назвала головне правило тренувань

05.05.2024

Деякі люди вважають, що погіршення здоров’я є просто частиною старіння; це те, що природно відбувається з тілом, і ви нічого не можете зробити, щоб це змінити. Але 65-річна фітнес-тренерка і бодибілдер Леслі Максвелл не з тих людей. Вона не просто вірить, що правильні тренування можуть сповільнити старіння, але й демонструє це на власному прикладі.

Як розповіла пані Максвелл виданню Parade, лише в 49 років вона справді навчилася оптимально підтримувати здоров’я свого тіла за допомогою фітнесу. Щойно вона зрозуміла головний “секрет”, її фізична форма значно покращилася і залишається чудовою донині. Жінка розповіла про поширену помилку, яку допускають люди старшого віку у тренажерному залі, а також поділилася своїм досвідом про те, які вправи справді здатні покращити ваш вигляд і самопочуття.

Головна помилка, яку роблять у спортзалі люди старші 40 років

Хоча кардіо вправи, безумовно, корисні для здоров’я, Максвелл каже, що лише коли вона почала силові тренування у віці 49 років, вона по-справжньому помітила зміни свого тіла.

Тож головною помилкою людей старше 40 років вона вважає те, що в більшості випадків вони обмежуються в спортзалі лише кардіотренуваннями. Навіть якщо ви не плануєте ставати бодибілдером, як сама Максвелл, силові тренування мають вирішальне значення для підтримки гарної фізичної форми.

“Якщо ви зосереджуєтесь лише на схудненні, ви в кінцевому підсумку втрачаєте м’язи разом із жиром. М’язи – це те, що підтримує скелет і надає гарну форму”, – каже вона, додаючи, що саме силові тренування допомагають запобігти втраті м’язів та укріплюють кістки.

Як почати силові тренування
Максвелл розуміє, що похід до тренажерного залу може лякати, зокрема й через те, що більшість людей просто не знають, як працювати на тренажерах. З цієї причини вона рекомендує почати тренування з особистим тренером, особливо таким, чия основна клієнтура — люди віком від 40 років. Таким чином ви навчитеся правильно тренуватися, не завдаючи собі шкоди.

Вона також рекомендує кілька спеціальних силових тренувань, які будуть дуже корисними.

Присідання

Присідання можна виконувати зі штангою або гантелями — залежно від того, що вам зручніше. Якщо ви використовуєте штангу, розставте ноги на довжині плечей. Підніміть штангу з горизонтального становища і тримайте її на верхній частині спини, тримаючи спину прямо, а груди піднятими. Повільно зігніть ноги в колінах і опустіться вниз, поки стегна не стануть паралельні підлозі. Утримуйте присідання на секунду, перш ніж повільно повернутися. Повторіть від двох до восьми разів – наскільки вистачить сил.

Якщо ви використовуєте гантелі, тримайте по гантелі в кожній руці. Встаньте, розставивши ноги на ширині плечей. Повільно зігніть ноги в колінах і опустіться вниз, поки стегна не стануть паралельні підлозі. Утримуйте присідання на секунду, перш ніж повільно повернутися. Повторіть від шести до десяти разів.

Випади

Візьміть по гантелі в кожну руку. Встаньте прямо, ноги на ширині плечей. Зробіть крок вперед, згинаючи переднє коліно, поки заднє майже не торкнеться землі. Поверніться у вихідне положення. Повторіть з іншою ногою. Продовжуйте чергувати ноги і повторюйте від шести до десяти разів.

Віджимання від стіни

Віджимання зміцнює верхню та сердню частини тіла, що робить його чудовим силовим тренуванням. Якщо вам недоступні віджимання, Максвелл радить починати з віджимань від стіни.

Для цього встаньте перед стіною, розставивши ноги на ширині стегон. Поставте долоні на стіну на ширині плечей. Повільно зігніть лікті та нахиліться до стіни, наближаючись до неї, але не торкаючись її. Потім відштовхніться назад у вихідне положення. Повторіть від шести до десяти разів.

Веслування або бічні тяги

Веслування поєднує в собі кардіотренування та силові тренування, зміцнюючи верхню частину тіла без навантаження на суглоби. Якщо у вашому тренажерному залі немає гребного тренажера, Максвелл каже, що бічні підтягування можуть бути ще однією корисною вправою для вашого тренування.

Щоб виконати бічні тяги, сядьте біля тренажера з тягами, поклавши ноги на підлогу. Візьміться за штангу, тримаючи руки трохи ширше довжини плечей. Потягніть штангу вниз, поки вона не буде на рівні вашого підборіддя. Стисніть лопатки разом. Поверніться у вихідне положення. Повторіть від шести до десяти разів.

Максвелл рекомендує виконувати ці чотири силові вправи чотири рази на тиждень. З часом ви побачите та відчуєте зміни свого тіла.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь