Новини
«Моє кредо – щаслива жінка»: переселенка відкрила в Чернівцях центр психологічної допомоги для жінок

04.05.2024

Катерина Літвінова перебралася на Буковину з Харкова. Скориставшись урядовою програмою “єРобота. Власна справа”, вона започаткувала свій бізнес.

Тепер у Чернівцях працює її центр психологічної допомоги для жінок.

“Відкрила кабінет доволі швидко”

Катерина за фахом – викладач-психолог. Має досвід роботи понад десять років, і як результат – сотні задоволених клієнтів.

Упродовж життя займається практикою та допомогою жінкам, які опинились в складних життєвих обставинах, проводить консультації, має досвід у підприємництві за цим напрямком діяльності.

– За освітою я психолог. Працюю в цій галузі з 2012 року. Також навчаю інших психологів. Протягом цих років щодня спілкуюся з жінками. На початку війни я разом із дітьми переїхала в Болгарію. Ми часто приїжджали до Чернівців, коли з дітками треба було ходити до лікарів. І мені тут дуже сподобалося, люди такі доброзичливі, місто гарне, сучасне. Тому ми вирішили переїхати сюди. Про грант від “єРобота” мені розповіла моя бухгалтерка. Тоді я вирішила відкрити тут свою справу, – розповідає пані Катерина.

Підприємниця написала бізнес-план, пройшла співбесіду та виграла грант.

За ці кошти вона придбала меблі й техніку для роботи. На роботу планує взяти двох адміністраторів, які будуть допомагати їй з обслуговуванням клієнтів.

– За три місяці я відкрила цей кабінет. Доволі швидко! На щастя, труднощів не виникало. Мені допомагала моя бухгалтерська юридична агенція, – каже підприємниця.

“Допомагаю жінкам, які хочуть розвиватися”

Психологиня допомагає жінкам відновлювати ментальне здоров’я, а також проводить курси з навчання для підвищення кваліфікації колег.

– Веду консультації для жінок онлайн, офлайн, проводжу різні психологічні ігри, тренінги. До мене по поради приходять жінки, які хочуть дізнатися більше про себе, розвиватися, незважаючи ні на що. І я їм у цьому допомагаю. Моє кредо: “Щаслива жінка – щаслива родина, а потім вже й щаслива країна”, – з усмішкою розповідає Катерина Літвінова.

У планах підприємиці залучити ще кілька психологів та інших спеціалістів для роботи не тільки з жінками, а й з дітьми, організувати простір для корекції їхнього ментального здоров’я та психоемоційного стану.

– Мені б дуже хотілося, щоб цей проєкт виріс до такого рівня, коли тут працюватимуть кілька спеціалістів. Хочу, щоб у моєму центрі працювали дитячі та психологи різних напрямів, бо нашим людям зараз дуже потрібна така професійна допомога, – додає психологиня.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь