ISW: Шойгу, імовірно, намагається стримати внутрішні очікування напередодні наступу РФ

04.05.2024 12:35

Укрінформ

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу дав досить відверту оцінку нещодавнім успіхам Росії в Україні та утримався від радикальних заяв про «успіх» російських військових зусиль, можливо, намагаючись стримати внутрішні очікування напередодні наступальної операції влітку 2024 року.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що в ході селекторної наради цього тижня Шойгу заявив, що російські війська захопили 547 кв. км території в Україні з 1 січня 2024 року.

Однак ISW вказує, що має докази, які підтверджують, що захоплено приблизно 516 кв. км станом на 29 квітня. Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що заява Шойгу є значно реалістичнішою, ніж попередні заяви, які перевершували оцінені ISW російські досягнення приблизно на 100 кв. км.

Торік у грудні Шойгу в ході аналогічної телефонної конференції применшив значення російських операцій в Україні як «активної оборони», ймовірно, намагаючись пом'якшити очікування щодо багатомісячної операції російських військ щодо захоплення Авдіївки.

Читайте також: Головною метою РФ в Україні на 2024 рік є захоплення Донецької та Луганської областей – ISW

«Шойгу, можливо, сподівається так само зменшити очікування всередині країни щодо очікуваної наступальної операції російських військ влітку 2024 року, особливо враховуючи, що російські війська зіткнуться з більш оснащеними українськими силами, ніж передбачало російське військове командування раніше», – вважають аналітики ISW.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому звіті ISW зазначав, що російський лідер Володимир Путін прагне зменшити вплив глави Міноборони Сергія Шойгу і карає його за нездатність досягти військових цілей Кремля.

   
Новини з передової

Залишити відповідь