A
A
A

У Культурному центрі Миколайчука – фотовиставка В’ячеслава Хабайла «В мій будинок влучив снаряд»

Авторську документальну фотовиставку «В мій будинок влучив снаряд» 26 липня презентував В’ячеслав Хабайло – документаліст, член Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів.

80 промовистих світлин чернівчанина засвідчують, що навіть серед жахіть війни, вщент зруйнованих доріг та будівель є місце для життя, а природа – сильніша за найлютішого нашого ворога. Тому що лелека не полишає свого гнізда, червоні маки квітнуть на тлі єдиної стіни, яка колись була повноцінною будівлею, а українські люди – продовжують свій рух, навіть якщо для цього знадобиться взяти палиці в обидві руки…

З десяток фотографій пана В’ячеслава роздрукували на футболках, щоб кошти з їх продажу направити на реабілітацію чернівецького воїна – Василя Крауса. Він опинився на передовій з початку російського вторгнення, був поранений 3 червня під Лисичанськом, а зараз потребує додаткової операції.

До речі, першу футболку із фотографією лелеки, який в селищі Андріївка навіть під час військових дій не покинув своєї домівки, придбав голова Чернівецької військової адміністрації Руслан Запаранюк.

За словами В’ячеслава Хабайла, працюючи над фотопроєктом, найбільше його вразило те, що жителі міст та селищ, в яких він побував, втратили свої будинки, квартири, майно, але не втратили людяності та щирості. Вони максимально проявляли свою гостинність і розповідали про наболіле зі сльозами на очах.

– Сьогодні дуже важливо показувати те, що залишає по собі “рускій мір”. Я завдячую своєму другу Руслану Домніцаку за організацію поїздки та цієї фотовиставки, – каже В’ячеслав.

Нагадаємо, це вже друга документальна фотовиставка В’ячеслава Хабайла. Першу він присвятив полеглим захисникам України, які героїчно тримали оборону з початку повномасштабного вторгнення рашистів в нашу державу. За словами автора, обидві виставки він хотів би показати в країнах ЄС.

Ольга ШУПЕНЯ

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь