Зеленський запропонував Байдену розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї

16.10.2024 20:29

Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський під час телефонних переговорів із Президентом США Джозефом Байденом запропонував розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

Також президенти обговорили важливість додаткових тренувань для українських військовослужбовців. Окрему увагу приділили майбутньому онлайн-засіданню Української оборонної контактної групи, формату Рамштайн.

Зеленський поінформував Байдена про своє звернення до українського парламенту, під час якого План перемоги здобув тверду підтримку всіх парламентських партій і груп. У четвер План буде представлений на засіданні Ради Європи.

У ході перемовин Президент також висловив вдячність США за непохитну підтримку України від початку повномасштабного вторгнення російських військ. Він наголосив, що лідерство Байдена в об’єднанні світу і міцна двопартійна підтримка Штатів мали вирішальне значення й допомогли Україні вистояти та захистити свою незалежність.

Окремо Зеленський подякував президенту США, обом партіям Конгресу й американському народу також за новий оборонний пакет на суму 425 млн доларів.

«Продовжуємо працювати з партнерами над втіленням Формули миру. Дякуємо США за готовність допомогти Україні зміцнити позиції, щоб примусити Росію до доброчесної дипломатії», – зазначив глава держави.

Читайте також: Допомога Україні стане важливою частиною візиту Байдена до Німеччини – Білий дім

В Офісі Президента додали, що серед обговорених лідерами тем була також можливість надання Україні більшої кількості систем ППО. Зеленський закликав пришвидшити цей процес.

Порушені були й питання підвищення рівня оборонної співпраці в найближчі місяці та посилення санкцій проти Росії. Зеленський відзначив готовність Штатів суттєво зміцнити позиції України.

Робота української й американської команд над Планом перемоги теж була у фокусі розмови.

«Ми вдячні Америці за розуміння наших потреб і підтримку в посиленні України з метою примусити Росію до чесної дипломатії», – заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня Байден оголосив про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на суму 425 млн доларів, який включає засоби ППО, боєприпаси, військову техніку та інші озброєння.

Фото: ОП

   
Новини з передової

Залишити відповідь