Як легко пережити різке похолодання?

Після доволі теплого початку осені прийшла дощова та холодна погода. Цю зміну не тільки в емоційному плані важко пережити, але й через таке різке похолодання може погіршитися стан нашого здоров’я.

У цей період у молодих здорових людей зміни в погоді можуть спричинити нездужання, у літніх людей – загострюються хронічні захворювання, а також погіршується самопочуття та розповсюджуються віруси. Зазвичай люди скаржаться на підвищену втомлюваність, занепад розумової активності, втрату фізичної сили, неможливість зібрати думки докупи.

ПОРАДИ: Як легко пережити різке похолодання?

Дотримуйтеся правил здорового харчування: намагайтеся вживати менше важкої (жирної і смаженої) їжі, солодощів. Для гіпертоніків: споживайте якомога менше солі та продуктів, що містять сіль у великій кількості (ковбасні вироби). Обмежте споживання алкоголю. Додайте до свого звичного раціону харчування відварне м’ясо, рибу, більше овочів та фруктів.

  • Намагайтесь дотримуватись режиму здорового сну (щонайменше 7-8 год. на добу).
  • Щоранку робіть зарядку: фізичні вправи покращать діяльність серця та судин. Окрім того, відмовтеся від надмірних фізичних навантажень. Пам’ятайте, що ви можете не відчути, коли ваш артеріальний тиск досягне критичних позначок, тому вимірюйте його декілька разів на день. Обов’язково прогулюйтесь.
  • Якщо у вас є якісь хронічні захворювання і ви регулярно приймаєте лікарські засоби, не забувайте їх приймати.
  • Пийте більше рідини: води, трав’яних чаїв. Не налягайте на каву (тим більше натщесерце), оскільки це може подразнити слизову шлунку.
  • Намагайтеся відмовитись від куріння або зменште частотність паління.
  • Спілкуйтесь з друзями та знаходьте прекрасне навіть у дощову погоду

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь