Міжнародний день подіатрії

Міжнародний день подіатрії відзначається 8 жовтня.

Цей день був обраний Міжнародною федерацією подіатрів. Дату запроваджено, щоб люди звернули увагу на те, наскільки важливо зберігати здоровими стопи та ноги в цілому. Адже від цього залежить функціональність усього організму.

Подіатрія – це наука, яка займається здоров’ям стоп. Існує багато причин, чому вони можуть постраждати. Із розвитком та поширенням культури великих міст з’являються передумови для хвороб стопи – це малорухомий спосіб життя, ходіння лише по рівних поверхнях, незручне взуття тощо.

  • Згідно зі статистикою, проблеми опорно-рухового апарату – сколіоз, запалення суглобів, остеохондроз – частіше за все починаються саме з проблем зі стопами.

Особливо часто с цим стикаються підлітки. Вони проводять багато часу сидячи у школі та за комп’ютером, тому мало рухаються. З іншого боку, вилікувати відхилення у дитинстві простіше тому, що стопа ще не виросла.

Подіатри працюють також з людьми похилого віку, у яких часто виникають артрити та артрози в зоні стопи. Спортсмени, які багато тренуються, теж схильні до хвороб цієї зони ноги.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь