Новини
Натуральний і універсальний. Японська дієтологиня розповіла, який продукт завжди є в її холодильнику

05.10.2024

Тофу — це не просто продукт, це частина культурної спадщини Японії, джерело поживних речовин і спосіб підтримувати баланс між здоров’ям і турботою про навколишнє середовище.

Про це пише NV.

Тофу завжди посідав важливе місце в японській кухні. Цей продукт протягом багатьох років був основним на столі. Уже з раннього віку, щойно діти починають пробувати тверду їжу, їм зазвичай готують страви з тофу. Одним із популярних варіантів є суміш із тофу, рисової каші, батату, гарбуза кабочі та пасти з норі, а також місо-суп із рисовою кашею.

“Я продовжила цю традицію зі своїми дітьми. Ніколи не купувала ультраоброблене дитяче харчування, а обирала натуральне — тофу. Це не тільки заощаджувало час і гроші, а й допомагало підтримувати зв’язок із нашим японським корінням, попри життя в США. Коли ми приїхали сюди 1994 року, тофу було важко знайти. Єдине, що вдавалося придбати, — це версії в упаковках, які довгостроково зберігаються, і я завжди тримала вдома не менше двох десятків. Навіть зараз у моєму холодильнику завжди є кілька упаковок тофу”, — зазначає Мічіко Томіока, сертифікований дієтолог, експерт із довголіття родом із Японії у виданні CNBC.

В Японії тофу має популярність у людей різного віку. Багато літніх людей, які досягли похилого віку, приписують своє довголіття регулярному споживанню тофу, натто і місо-супу, що зміцнює здоров’я та імунітет. Саме завдяки своїм корисним властивостям тофу став незамінним продуктом на багатьох кухнях.

Користь для здоров’я

Тофу виготовляють із соєвих бобів і нігарі, традиційного коагулянту, або сульфату кальцію, який використовують у США. Він містить усі необхідні амінокислоти, присутні в м’ясних і молочних продуктах, але при цьому не містить холестерину. Багатий на кальцій, залізо, вітаміни, клітковину та ізофлавони — компоненти, які сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань, боротьбі з раком і зменшенню втрати кісткової маси.

Економічність та екологічна безпека

Для виробництва кілограма яловичини потрібно значно більше ресурсів, ніж для тофу. Парникові викиди під час виробництва тофу в кілька разів нижчі, ніж під час виробництва м’яса. Органічний тофу часто коштує дешевше, ніж м’ясні продукти, що робить його доступним варіантом для заміни хоча б однієї м’ясної страви на тиждень, тим самим зменшуючи вплив на навколишнє середовище і покращуючи здоров’я.

Смак і універсальність

Тофу вирізняється нейтральним смаком, що робить його ідеальною основою для безлічі страв. Його можна додавати в супи, салати, смажити на сковорідці, використовувати у веганських карі, голубцях, бургерах і навіть десертах. Однією з простих та улюблених страв є хіяякко — холодний тофу з норі, кунжутом, шисо та соєвим соусом. Також популярні супи з тофу та сезонними овочами, які можна готувати у великих кількостях і їсти протягом тижня.

Смажений тофу у фритюрі в соєвому соусі

Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь