День ветерана

День ветерана

Кожен рік 1 жовтня в Україні відзначають День Ветерана. Започаткували це свято в 2004 році відповідно до Указу президента. В цей день висловлюють повагу та подяку як ветеранам, які пройшли Другу світову війну, так і воїнам, що боронять незалежність держави під час російської агресії.

Вперше ветеранами називали римських солдатів, які понад 20 років служили імперії. За свою службу вони отримували щедрі грошові винагороди або земельні ділянки. Кожен легіонер за віддану службу мав право стати мешканцем Риму.

В Україні функціонує Міністерство у справах ветеранів, головними завданнями якого є соціальний захист, реабілітація та інша допомога ветеранам та членам їхніх сімей. Воно також займається питаннями надання статусу УБД, особи з інвалідністю внаслідок війни, оформлення пільг тощо.

Відповідно до українського законодавства, ветеранами вважаються учасники бойових дій, ветерани військової служби, постраждалі учасники Революції Гідності, учасники війни, особи, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Люди, що захищають нашу країну заслуговують шани та вдячності завжди і щодня.

День ветерана в Україні – це не просто символічна дата в календарі, це нагадування кожному з нас про те, що вдячність та повага до тих, хто захищав та захищає нашу свободу та безпеку, повинні бути в серці кожного українця щодня.

Ветерани – це люди, які віддали свої найкращі роки, своє здоров’я, а часто і своє життя, боронячи нашу свободу, незалежність та мирне життя. Вони заслуговують на нашу повагу, вдячність та підтримку кожного дня, а не лише в офіційно визначені дати.

Щоденна вдячність та повага – це просто слова. Це, в першу чергу, конкретні дії та ініціативи, спрямовані на підтримку ветеранів, на допомогу їм та їхнім сім’ям у повсякденному житті, на реабілітацію, на створення умов для їхнього комфортного життя.

Ми, як суспільство, повинні пам’ятати про жертви та подвиги наших ветеранів і виявляти свою вдячність не лише у словах, але й у діях. Повага та вдячність до ветеранів повинні бути основою нашої національної свідомості, основою моральних цінностей кожного українця.

Тож, нехай День ветерана стане для нас не просто щорічним святом, а постійним нагадуванням про наш борг перед тими, хто стояв на захисті нашого спокою, і про нашу відповідальність проявляти їм повагу та вдячність кожного дня.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь