Сокирянську громаду відвідали представники фонду HEKS/EPER Румунія

На Сокирянщині гості побували спільно з фасилітаторками програми SCLR, членкинями громадської організації AREAC – Чернівецька Регіональна Асоціація Соціального Розвитку Тетяною Андрусяк та Надією Макушинською.

Разом з міським головою Василем Козаком та керівником громадської організації «Пошук інновацій» Інною Яцишеною візитери відвідали об’єкти, де реалізовано проєкти в межах SCLR – програми підтримки ініціатив громад Буковини, яку втілює громадська організація AREAC – Чернівецька Регіональна Асоціація Соціального Розвитку – за адміністративної підтримки HEKS/EPER Румунія та фінансової підтримки @Swiss Solidarity та ACT Alliance для підтримки найбільш вразливих категорій населення, включаючи ВПО, які постраждали від воєнних дій та приймаючих громад.

Зокрема, це Центр навчання та розвитку швейної справи «Від першого стібка до власного виробу» та модернізований інформаційний простір на базі бібліотеки в селі Білоусівка.

Представники фонду HEKS/EPER Румунія відвідали також село Романківці, де заплановано облаштувати сучасний майданчик WORKOUT «За здорове майбутнє».

Побували гості і на відкритті рекреаційного простору щасливого дитинства для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, з числа ВПО, з особливими потребами у селі Ломачинці. Там для особливих діток облаштували 3D кінотеатр з відповідним оснащенням для перегляду фільмів.

Юні жителі отримали багато позитивних вражень від заходу та перегляду мультфільмів, які демонстрували за допомогою нових технологій.

Ініціатором, реалізатором та ідейним натхненником всіх вказаних проєктів стала громадська організація «Пошук інновацій» та безпосередньо її керівник Інна Яцишена. Своєю чергою пані Інна подякувала міському голові Василю Козаку за активну співпрацю, всебічну підтримку та сприяння в реалізації проєктів задля добробуту людей в Сокирянській громаді та вручила Подяку від імені громадської організації «Пошук інновацій».

Опісля презентованих реалізованих проєктів, представники фонду HEKS/EPER Румунія зустрілись та обговорили з членами ініціативних груп з Сокирянської, Новодністровської та Кельменецької громад виклики, які постають перед громадами під час воєнного стану. Своєю чергою члени ініціативних груп поділились ініціативами, які хотіли б реалізувати в громадах.

Зустріч відбулась на базі Сокирянської міської ради.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь