25 вересня 2024 року в селі Хрещатик, що входить до складу Кадубовецької громади, відбулася зворушлива та трагічна подія – з глибоким сумом і вдячністю жителі села зустріли загиблого захисника України, Анатолія Шевчука. Справжній патріот, мужній воїн і син своєї землі, він віддав своє життя, захищаючи незалежність і свободу нашої держави. Його останній шлях супроводжував «живий коридор» – символ скорботи та пошани від громади, яка низько схиляє голови перед його героїчним подвигом.

Мешканці села Хрещатик зустріли свого Героя, встеливши дорогу до рідного дому квітами, що були сповнені любові та вдячності за його жертовність. Попереду похоронної процесії майоріли жовто-блакитні стяги – символи нескореності нашої нації, які нагадували про незламний дух українського народу та відвагу кожного, хто бореться за мир і свободу.

Анатолій Сергійович Шевчук народився 15 вересня 1976 року в селі Хрещатик, де прожив усе своє життя. Він був мобілізований 22 грудня 2022 року і з перших днів служби проявив себе як справжній патріот і захисник. Сміливо боронив свою країну від російських окупантів, виконуючи бойові завдання на передовій. Однак 19 червня 2023 року під час запеклих наступально-штурмових дій противника, коли позиції українських захисників піддалися масованим обстрілам, Анатолій зник безвісти. Протягом тривалого часу родина, друзі та побратими сподівалися на диво, проте нещодавно стало відомо про його загибель.

Трагічна звістка сколихнула все село. Анатолій залишив по собі світлу пам’ять як про вірного сина України, який віддав своє життя заради її свободи. Жителі громади зібралися на центральній площі, щоб попрощатися з Героєм, висловити слова підтримки його родині та засвідчити глибоку шану його подвигу. Всі разом в молитві та з низьким уклоном згадували його мужність, відданість і самопожертву.

Життя Анатолія Шевчука є прикладом того, як звичайні українці стають героями, захищаючи свої родини, свій дім і свою країну від загарбників. Його смерть – це непоправна втрата для рідного села, для всієї громади та для України в цілому. Але пам’ять про його подвиг житиме в серцях усіх, хто шанує наших захисників.

Мужній захисник, відданий патріот, люблячий батько та вірний друг, Анатолій Шевчук назавжди залишиться в пам’яті рідного села та в історії боротьби українського народу за свободу. Вічна слава Герою!

Залишити відповідь