Суд заочно взяв під варту народного депутата і стягнув внесену за нього заставу в 15 млн грн в дохід держави

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Одарченко, обвинувачений у спробі підкупі керівництва Мінвідновлення, втік до Румунії і попросив там притулок. Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту народного депутата Андрія Одарченка, а також стягнув внесену за нього заставу в 15 млн грн в дохід держави, пише “Чернівецький промінь”. 

За даними детективів НАБУ, Одарченко незаконно перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області і попросив в Румунії притулок.

Про це стало відомо з трансляції засідання ВАКС за обвинувачення Одарченка, ЦПК, передає Українська правда.

Пряма мова прокурорки під час засідання: “За наявною в органах досудового розслідування… інформацією, Одарченко перетнув державний кордон поза межами пунтку пропуску з Румунією і після цього звернувся навіть до державних органів Румунії з заявою про отримання притулку в цій державі”.

Прокурорка повідомила, що 19 вересня “неофіційний” водій Одарченка розповів, що за два дні до цієї дати народний депутат попросив висадити його в центральній частині міста, віддав водію свої мобільні телефони і попросив поставити їх на зарядку. Одарченко також сказав, що сам добереться до Верховної Ради і назад.
З того часу водій не бачив народного обранця і не знав, як з ним зв’язатись.

Повідомляється, що спікер Верховної Ради відрядження для виїзду Одарченка за кордон не оформляв.

Залишити відповідь