Змішаний режим праці: продуктивність поза межами офісу

84% працівників досить ефективно виконують завдання у змішаному режимі роботи або ж віддалено, підтверджують дослідження.

Нещодавнє опитування показало, що комбінована праця стає домінуючою і приносить несподівану користь організаціям. Основне питання, яке постало перед компаніями, – чи можуть співробітники бути такими ж продуктивними і поза офісом? І опитування, проведене Zoom і Reworked INSIGHTS показує, що відповідь – позитивна.

Дослідження, в якому взяли участь понад 600 ІТ-керівників і майже 1 900 працівників освітньої сфери, свідчить про те, що змішаний формат роботи підтримує високий рівень ефективності.

За результатами дослідження, 84% працівників заявили, що почуваються продуктивнішими в умовах змішаного (гібридного) формату, ніж в офісі. Водночас компанії беруть це до уваги та продовжують створювати робочі місця, адаптовані до сучасних тенденцій ринку праці. Так 64% керівників компаній відповіли в опитуванні, що їхні співробітники вже працюють у змішаному форматі.

Попри те, що опитування висвітлило глобальну тенденцію, соціальні та культурні норми також вплинули на результати. Наприклад, 75% ІТ-керівників і керівників вищої ланки у Західній Європі перейшли на гібридний формат роботи й віддають перевагу гнучкості.

Також 77% працівників зі сфери освіти відповіли, що виконують більший обсяг роботи, працюючи віддалено або у змішаному форматі. Водночас найменш зацікавлені в повністю віддаленій роботі – 43% освітян порівняно з 56% у Північній Америці та 49% в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Отож, в сучасних умовах змішані формати праці стають домінуючою моделлю, що вимагає від керівників гнучкості, адаптації до нових потреб працівників та інвестицій у технології й штучний інтелект, створення відповідних умов роботи своїм фахівцям (забезпечення їх необхідними гаджетами та комунікаціями). Саме такий підхід допоможе не лише підвищити продуктивність і поліпшити робочий процес, але й краще підготувати організації та компанії до майбутніх викликів, а також успішно розвиватися та працювати в умовах, що постійно змінюються.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь