Всесвітній день досліджень раку

Всесвітній день досліджень раку, що відзначається щорічно 24 вересня, є глобальною ініціативою, яка підкреслює важливість досліджень раку та неоціненний внесок дослідників у всьому світі. Цей день присвячений підвищенню обізнаності громадськості про важливість безперервних досліджень для поліпшення показників виживання, підвищення якості життя хворих на рак і зменшення кількості людей, які страждають від цього руйнівного захворювання.

За даними Міжнародного агентства з вивчення раку, у найближчі роки рак стане основною причиною смертності в усьому світі. За оцінками, до 2030 року щорічно буде реєструватися 21,6 мільйона нових випадків захворювання на рак і 13 мільйонів смертей, пов’язаних з раком. Це означає, що кожні 1,5 секунди в однієї людини діагностують рак, а майже кожні 2 секунди одна людина помирає від цієї хвороби. Зі збільшенням тривалості життя проблема раку стає ще більш актуальною, що вимагає невідкладних дій для полегшення його тягаря.

Європейська асоціація з вивчення раку є почесним партнером Всесвітнього дня досліджень раку. Цей день був заснований завдяки співпраці різних організацій, асоціацій та дослідників з усіх куточків світу. Колективна мета – перемогти рак, підкреслюючи важливість глобальної єдності в дослідницькій діяльності.

Всесвітній день боротьби проти раку – це більше, ніж просто щорічне календарна подія, це заклик до дії. Цей день заохочує всіх об’єднатися для сприяння дослідженням. Кінцевою метою є підвищення рівня виживання, покращення якості життя та зменшення кількості людей, у яких діагностують рак.

Всесвітній день боротьби проти раку слугує потужним нагадуванням про вирішальну роль, яку відіграють дослідження у глобальній боротьбі проти раку. Оскільки ця хвороба продовжує вражати мільйони людей по всьому світу, потреба в новаторських дослідженнях, співпраці та глобальній єдності стає ще більш першочерговою.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь