У ДПСУ не фіксують переміщень техніки та білоруських військових біля кордону України

19.09.2024 10:25

Укрінформ

Прикордонники не фіксують переміщення в безпосередній близькості кордону України ні техніки, ні особового складу підрозділів зі складу армії Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована, ворожої активності з того боку не фіксується, але напрямок залишається під пильною увагою Сил оборони.

«На даний момент російських підрозділів на території Білорусі немає, однак цей напрямок залишається загрозливим. Ситуація станом на зараз контрольована Силами оборони. Якихось нестандартних ситуацій чи таких, які б дестабілізували обстановку не фіксується. Також ми не фіксуємо переміщення в безпосередній близькості нашого кордону ні техніки, ні особового складу підрозділів зі складу армії Білорусі», – запевнив Демченко.

Він розповів, що Сили оборони пильно стежать за активністю з боку Білорусі та фортифікаційно зміцнюють цей кордон по всій його протяжності у понад 1 тис. кілометрів.

Читайте також: Активність російських ДРГ на кордоні з Україною знизилась – Демченко

«Звісно, за тим, що відбувається вглиб цієї країни, наскільки ситуація може змінюватися і бути загрозливою для України активно стежать підрозділи розвідки та Міністерства оборони, Держприкордонслужби для того, щоб ми могли вчасно відреагувати на будь-які виклики на будь-якому напрямку», – розповів Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ДПСУ фіксували всі переміщення білоруських військ вглиб цієї країни.

Фото: ДПСУ

   
Новини з передової

Залишити відповідь