Сьогодні юних буковинських гандболістів, які здобули блискучу перемогу на міжнародних змаганнях у Боснії та Герцеговині, приїхали привітати представники Чернівецької районної військової адміністрації. На чолі делегації були перший заступник Чернівецької РВА Сергій Фалібога та начальниця Управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Людвіга Цуркан. Посадовці висловили підтримку молодим спортсменам та відзначили їхній внесок у спортивну славу Буковини, наголошуючи на важливості таких перемог для молодого покоління, яке попри всі виклики продовжує прославляти рідний край.

Важливо відзначити, що поїздка на змагання стала можливою завдяки співпраці з громадською організацією «УНІА» та Чернівецькою ОВА, які підтримали юних спортсменів на шляху до цієї важливої ​​перемоги.

Буковина має новий привід для гордості – молоді спортсмени гандбольного клубу “Заставна” продемонстрували блискучу гру на міжнародних змаганнях Bijeljina Handball Cup 2024 , що проходили з 16 по 18 серпня в місті Бієліна, Боснія і Герцеговина. У цих престижних змаганнях змагалися команди з дев’яти країн: Франції, Румунії, Австрії, Болгарії, Чорногорії, Сербії, Словаччини, України та господарів – Боснії та Герцеговини.

Особливу увагу привернула категорія U-12, де змагалися дев’ять найкращих юнацьких команд. Україну представляла команда юнаків із гандбольного клубу «Заставна», відповідно до якої увійшли вихованці спортивної школи КЗ ЗМДЮСШ ЗМР під керівництвом тренера Сергія Кулінковича: Іван та Михайло Пазюки, Владислав Єлащук, Станіслав Саварин, Богдан Палагнюк, Макар Тимочко, Даніїл Бурденюк, а також Артем. Андрієць (тренер Олександр Ківерник, Федерація гандболу Чернівецької області

Команда «Заставна» показала справжній спортивний дух, дійшовши до півфіналу після впевненої гри в груповому етапі. Попри виснажливу спеку (температура на відкритих майданчиках сягала 40°C), юні гандболісти не здалися та продовжували боротися за перемогу. Їх фінальний матч став справжньою сенсацією, де наші хлопці продемонстрували волю до перемоги, здолавши своїх суперників та здобувши омріяні золоті нагороди.

Особливо приємно відзначити те, що гравець команди Іван Пазюк визнаний найкращим гравцем (MVP) змагань та отримав індивідуальну нагороду.

Молоді чемпіони досягають нових досягнень, показуючи, що сила волі та наполегливість можуть привести до вершин навіть на міжнародній арені. Гандболісти клубу “Заставна” вже стали прикладом для інших юних спортсменів Буковини.

Залишити відповідь