Війна стала найбільшим випробуванням для нас, українців, для нашої національної гідності та волелюбності. У цьому страшному конфлікті, який розпочався у 2014 році, загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких і 16 воїнів–Ангелів із Веренчанської територіальної громади.

13.09.2024 р. у Веренчанській територіальній громаді відбулося урочисте відкриття Алеї слави та пам’яті полеглим Героям-землякам.
Захід розпочався із підняття Державного прапора України, яке здійснив захисник Азовсталі,який 9 місяців пробув у російському полоні , військовослужбовець із села Веренчанка- Максим КАСПЕРСЬКИЙ.
Вшанувати пам’ять мужніх бійців, відданих синів рідної землі прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади, працівники установ, організацій, школярі та жителі громади, а також запрошені гості: начальник управління з питань ветеранської політики Чернівецької ОДА Валерій ВІВЧАРЮК,начальник Шостого відділу Чернівецького РТЦК та СП Олександр ОБУХ, духовенство Православної церкви України.
На щитах Алеї вшанували пам’ять 16 воїнів, які полягли у бою за незалежність, цілісність та суверенітет України,а саме:

ПОПОВИЧА ДЕНИСА МИКОЛАЙОВИЧА

ОЛЕНЧУКВ ВІТАЛІЯ ІВАНОВИЧА

ЦАРИКА ЮРІЯ МИКОЛАЙОВИЧА

ФІЛІПЧУКА АНАТОЛІЯ МИКОЛАЙОВИЧА

ОСТАЩУКА ІВАНА РОМАНОВИЧА

МОНЮКА ВАСИЛЯ РУСЛАНОВИЧА

СВИЩА РУСЛАНА ЯРОСЛАВОВИЧА

РІПКУ ОЛЕКСАНДРА ВАСИЛЬОВИЧА

ЯКІВЧИКА ІВАНА ОЛЕКСАНДРОВИЧА

ВОЄВОДКІНА СЕРГІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА

ЄРЕМЕЙКА ЮРІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА

РОМАНКА ІВАНА ІВАНОВИЧА

СМУТНЯКА ВАЛЕРІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА

УШАКОВА ОЛЕКСАНДРА ГЕННАДІЙОВИЧА

САМОЛЮКА ПАВЛА ВОЛОДИМИРОВИЧА

СТРЕЛЬЧУКА ДМИТРА ВАСИЛЬОВИЧА.

Історія кожного Героя – захисника – це історія про сміливість і самовідданість. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію України.
Жителі громади запам’ятали їх мужніми, молодими ,усміхненими та щасливими… Такими вони пішли у вічність, такими дивляться на нас із фото…

Від сьогодні у Веренчанській територіальній громаді буде ще одне святе місце, де можна вклонитися пам’яті загиблих воїнів – земляків. Бо надважливо пам’ятати імена, обличчя та історії кожного загиблого. І хоча фізично вони вже не з нами, їхні душі живуть у наших серцях, у нашій вдячній пам’яті.

Голова Веренчанської територіальної громади Бойчук Володимир Дмитрович від всієї громади та від себе особисто доземно вклонився батькам, дружинам,діточкам, рідним та близьким наших Героїв. Подякував за виховання справжніх патріотів: найкращих,наймужніших,найвідважніших.Саме завдяки таким Героям , ми маємо можливість жити в незалежній країні.
Ледь стримуючи сльози, своє слово сказав захисник МАКСИМ КАСПЕРСЬКИЙ.
Усі присутні, навіть діти не могли стримати сліз, адже рана від втрати свіжа і дуже болюча… Кожен усвідомлює ціну незалежності, яку знову і знову доводиться відстоювати.
На жаль, горе, яке у рідних на душі, нічим не розрадити.
Алея Пам’яті – це про вічне життя, про життя тих, хто став небесним військом та увійшов в історію як Герой, захисник… Ми ніколи не забудемо їх, наших воїнів світла, і молимося, аби на цій Алеї не збільшувалась кількість світлин.

Вічна слава загиблим Героям України!

Пам’ятаємо і будемо пам’ятати!

Залишити відповідь