У Києві презентували загін безпілотних систем спецпризначення «Тайфун»

Фото

30.08.2024 21:55

Укрінформ

У Києві офіційно стартував новий підрозділ безпілотних систем спеціального призначення «Тайфун» Національної гвардії України.

Презентація підрозділу відбулася в стінах Art Ukraine Gallery, передає кореспондент Укрінформу.

"Національна гвардія, як і всі складові Сил оборони України, також розвивається у напрямку безпілотних систем. Одним із кроків цього розвитку є розширення підрозділів безпілотних систем, а саме окремого загону, який буде виконувати свої завдання лише безпілотними системами різного типу", – сказав начальник управління безпілотних систем Нацгвардії України підполковник Максим Скляр.

Він представив учасників команди "Тайфун", зокрема: командира за позивним "Майкл" Михайла Кметюка, заступника командира з бойової підготовки за позивним "Міністр" Павла Гвозденко, начальницю цивільно-військового співробітництва загону за позивним "Троя" Лілію, начальника штабу за позивним "Київ" Олександра та заступника командира за позивним "Айрон" Руслана. Також кожен із них розповів про себе, військовий досвід та мету бути в цьому підрозділі.

"Ми загін безпліотних систем Національної гвардії України. Наша основна задача – це забезпечення оперативної підтримки бойових бригад. Наші групи будуть швидко маневрувати при виконанні бойових завдань. Ми інтегруємо новітні безпілотні системи у наш загін. Ми запросили сюди різних виробників для того, щоб ми отримали пропозиції", – додав командир загону "Тайфун" Михайло Кметюк.

У столиці відбулася презентація нового підрозділу безпілотних систем “Тайфун” / Фото Павла Багмута, Укрінформ

   
Новини з передової

Залишити відповідь