День Державного прапора України, 23 серпня 2024 року, у Вікнянській територіальній громаді був наповнений особливою символікою та глибокою скорботою. Цього дня тут відкрили та освятили Алею пам’яті на честь загиблих та померлих Героїв — земляків, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України у російсько-українській війні.

На урочистості зібралися військовослужбовці, ветерани, священнослужителі, представники Чернівецької обласної військової адміністрації, керівництво громади, родини та близькі полеглих Героїв, представники установ і організацій, депутати, старости, мешканці та гості громади, щоб віддати шану тим, хто поклав своє життя за Україну.

Зворушливі промови та виступи під час церемонії доводили до сліз. Мить покладання лампадок і квітів до Алеї пам’яті була особливо емоційно важкою, адже сльози рідних — це завжди біль, який неможливо втішити. Ми схиляємо голови перед родинами загиблих.

Нікому не хотілося, щоб у громаді з’явилася така Алея, і ніхто не бажав бачити там 13 фотографій людей, які загинули у війні. Ми молимося, щоб на цій Алеї не збільшувалася кількість світлин. Нехай кожен крок по Алеї пам’яті нагадує про безмежну відвагу та самопожертву Героїв.

Місце фотоекспозиції стане символічним нагадуванням усім про ту ціну, яку платять воїни за наші мирні ранки та спокійні ночі, за наше життя. Алея пам’яті — це про вічне життя тих, хто став частиною небесного війська та увійшов в історію як Герої.

Вічна слава загиблим Героям України!
Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь