Прибирання та очистка лісу, паркових зон є важливими складовими процесу збереження навколишнього середовища. Під прибиранням передбачається корчування, вирубка сухих дерев, корчів, прорідження зарості зелених насаджень та заражених шкідниками.

Після буревіїв, інших стихійних лих у лісі відбувається природне накопичення сухих гілок, листя, повалених дерев та іншого рослинного сміття, що збільшує ризик лісових пожеж, сприяє блокуванню стежок та ускладненню руху людей і тварин. Відсутність достатнього повітря та збільшення вологості можуть призвести до появи грибкових захворювань на гілках дерев та їх загибелі.

Важливий аспект – це очищення лісу від побутових та промислових відходів, які часто залишають відпочивальники або недобросовісні підприємства при підготовці території до забудови, прокладки доріг, комунікацій. Прибирання лісу, парку сприяє збереженню біорізноманіття, покращує стан ґрунтів і запобігає деградації лісових масивів.

Яку спецтехніку можна орендувати в «Агропромхолдинг» для лісоочистки?

Невеликі ділянки лісу очищаються вручну, підручними інструментами. А для забезпечення ефективного та якісного прибирання великого лісного масиву використовується спеціальна техніка. Вона повністю адаптована для виконання масштабів робіт та специфіки завдань, і від цього залежить її вибір.

Компанія «Агропромхолдинг» пропонує для оренди широкий асортимент спецтехніки з автоматизацією процесів, що дозволяє вирішувати завдання з прибирання та очищення лісу, парку на найвищому рівні, без участі людей. Один спеціаліст може повністю управляти процесом.

Дороговартісну міні-спецтехніку купувати не рентабельно, але орендувати в компанії «АПХ» по демократичній ціні можуть приватні підприємці, власники невеликих ділянок та великі будівельні компанії. Масово вирубувати дерева, очищати ліс можна лише із спеціальними дозволами. Проте якщо вам потрібно очистити, прибрати свою приватизовану територію, сільськогосподарське угіддя, облагородити присадибну ділянку, то замовити послугу по прибиранню та очищенню лісу від порослі, сухостою завжди можна на сайті компанії aph-tehnik.

У каталозі доступна оренда потужних лісових подрібнювачів, які переробляють великі обсяги деревини та рослинних відходів, іншого сміття. Колісні чи гусеничні мульчери ефективно подрібнюють органічні матеріали в тирсу на місці, що зменшує обсяг транспортування. Для професійних робіт використовують харвестер, який спилює дерево, обробляє ствол від сучків.

Для навантаження та перевозки деревини цілою, важкої спецтехніки використовують форвадер із спеціальним маніпулятором.

Для робіт, що потребують збирання відходів після заготівлі, очищення території від сміття, їх транспортування, доступні контейнери та самоскиди різної вантажопідйомності. Сучасні трактори з різноманітним навісним обладнанням (граблі, навантажувачі, ковші) забезпечують багатофункціональність та ефективність робіт на будь-яких лісових ділянках.

Переваги використання спецтехніки для очищення лісів

Використання спецтехніки для очищення лісів має ряд переваг:

  • Значне скорочення часу та витрат на виконання робіт, обробляються великі площі за короткий термін, що неможливо при ручній праці.
  • Підвищення якості виконання завдань.
  • Знижує ризик травматизму серед робітників, адже більшість робіт автоматизовані.
  • Мінімізує негативний вплив на лісову екосистему, забезпечуючи збереження природного балансу.

Залишити відповідь