Відсоток штурмовиків серед військових насправді не високий – речник Міноборони

26.07.2024 13:04

Укрінформ

Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що відсоток учасників штурмових дій від загальної кількості військовослужбовців насправді не високий.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю NV.

"Відсоток тих, хто бере участь в штурмових діях, від загальної кількості військовослужбовців, насправді не такий високий. Тому що забезпечувати роботу на лінії бойового з'єднання має величезна кількість людей", – зазначив Лазуткін.

За його словами, армія є величезним організмом, який функціонує настільки ефективно, наскільки кожна з його ланок виконує свої задачі – швидко, мобільно і якісно.

Також речник вкотре заявив, що поява закону про демобілізацію залежить від низки чинників, серед яких – ситуація на фронті, темпи мобілізації, поставки західної зброї.

Читайте також: Кухар, розвідник, оператор БПЛА: у Міноборони назвали найбільш потрібні у війську спеціальності

"Робота над законом – це складний процес: визначені певні терміни, консультації щодо цього йдуть постійно. Але водночас слід усвідомлювати, що багато що буде залежати від ситуації на фронті, темпів мобілізації і тих мобілізаційних процесів, які будуть відбуватися в нашій країні. І від західної допомоги – скільки, якої зброї і в які терміни нам поставлять, і чи будуть західні партнери дотримуватися цих термінів", – сказав він.

Лазуткін додав, що внесення законопроєкту про демобілізацію є комплексним питанням, яке має вирішуватися узгоджено з Генеральним штабом, військовим керівництвом, Міністерством оборони і всіма структурами, які до цього дотичні.

Він також висловив думку, що комунікація Міністерства оборони, зокрема, із суспільством поступово вдосконалюється. "Зараз є великий запит суспільства на висвітлення мобілізаційних процесів. Реагуємо, роз’яснюємо особливості нововведень, допомагаємо розібратися з новими викликами і можливостями", – запевнив Лазуткін.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони до кінця цього року планує відкрити 40 рекрутингових центрів.

   
Новини з передової

Залишити відповідь