Росія продовжує робити ставку на розконсервування старої бронетехніки – ГУР

26.07.2024 14:58

Укрінформ

В РФ продовжують робити ставку на розконсервацію і модернізацію старих зразків бронетехніки.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується військового виробництва, то об'єктивно ворог намагається максимально мобілізувати все, що можна, для виробництва і забезпечення сил вторгнення. По деяких напрямках у них є здобутки, по деяких фактично немає. Якщо ми говоримо про виробництво сучасної техніки, зокрема, бронетехніки, то тут ставка далі робиться на розконсервування і модернізацію старих зразків", – зазначив він.

Читайте також: Юсов: Найзапекліші бої відбуваються саме на українському Донбасі

Якщо говорити про виробництво ракет, то завдяки, зокрема, обходу санкцій і контрабанді, іншим сірим схемам певний рівень виробництва зберігається, що є проблемою для України, зауважив він.

"Що стосується ситуації з економікою і виробництва у РФ, то санкції працюють. А санкції бувають різні – як економічні від наших партнерів, так і у вигляді гуркоту та бавовни", – додав Юсов.

Відповідаючи на запитання, куди РФ сховала залишки свого Чорноморського флоту, він сказав, що насамперед йдеться про Новоросійськ.

Читайте також: У росіян серйозні проблеми з набором нових контрактників – Юсов

"Його намагаються максимально укріплювати. Але не тільки. Вони регулярно займаються переміщенням, передислокацією (свого корабельного складу – ред.)", – зазначив представник ГУР.

Відповідаючи на запитання, чи багато часу у воєнної розвідки пішло на те, щоб вирахувати, хто з росіян обстрілює "Іскандерами" Харківщину та Сумщину, Юсов зазначив, що це завжди тривалі операції.

Читайте також: У Криму спостерігається нова хвиля вивезення сімей чиновників до Росії – Юсов

"Це серйозна робота розвідників, аналітиків тощо. Усі дані надзвичайно важливі. Ворог має розуміти, що зло не залишиться непокараним і анонімним", – сказав він.

Як повідомлялося, українська розвідка відслідковує будівництво ворогом фортифікаційних споруд поблизу Маріуполя.

   
Новини з передової

Залишити відповідь