Овочі та фрукти, які не варто зберігати у холодильнику & альтернатива?

Продовжуємо тему зберігання продуктів у холодильнику. Поговоримо сьогодні про те, які овочі та фрукти не варто зберігати в холодильнику.

Отже, розберімо овочі та фрукти, які не слід розміщувати у холодильнику:

Помідори, фрукти з кісточкою та тонкою шкіркою. Якщо ви зберігаєте помідори або фрукти з кісточкою, тонкою шкіркою (сливи, персики та черешня), то вони можуть стати борошнистими, неприємними, а їхній аромат послабиться. Тому порада – не зберігайте їх у холодильнику, а на звичайних полицях.

Авокадо. Аби цей екзотичний фрукт краще дозрів та став м’яким, зберігайте його в темному сухому місці. Додатково аби він швидше дозрів, до нього можна покласти яблуко.

Часник та цибуля. Найкраще ці продукти найдовше зберігаються у прохолодному, сухому та темному місці. Можна покласти в пакет, але він повинен бути тканинним/паперовим, але не целофановим.

Крохмалисті овочі (картопля, батат). Порада: зберігайте ці овочі в темряві та сухості без джерел світла. Окрім того, стежте, аби картопля не проростала.

Диня. Її можна зберігати в холодильнику, проте якщо вона буде зберігатися в таких умовах, то вона стане менш соковитою.

Ананас. Зберігати ананас у холодильнику не варто. На відміну від інших фруктів та овочів, ананаси після розрізання не дозрівають, тому обирайте найстигліший плід і їжте його якнайшвидше.

Кукурудза. Її можна зберігати в холодильнику. Вона псується не швидко, тому не варто забивати нею місце в холодильнику.

Гарбуз. Найкраще його зберігати на полицях.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь