Новини
На Венері виявлено ознаки життя: астрономи зробили неймовірне відкриття

19.07.2024

Астрономи виявили життєво важливі докази, які можуть вказувати на ознаки інопланетного життя на Венері. Про це повідомляє Mirror.

Зазначається, що в атмосфері планети було виявлено два гази – фосфін та аміак, що є важливою ознакою, яка дуже чітко вказує на присутність життя. Після подальших досліджень з’явилися ще більш переконливі докази того, що це саме так: газ фосфін був знайдений в різних нових частинах планети, про які раніше не було відомо.

“Ми ще не розібралися з моделюванням атмосфери, але … в атмосфері Венери є багато дивних речей. Фосфін – лише одна з них, яка нещодавно з’явилася. … Серед інших дивних речей – те, як кількість води і кількість SO2 в атмосфері змінюється з часом. Невідомо чому. Ці зміни не відстежувалися значною мірою, але відомо, що вони відбуваються в часових масштабах принаймні від кількох днів до кількох років”, – сказав доктор Дейв Клементс з Імперського коледжу Лондона.

Виявлення аміаку на панелі представляє особливий інтерес, оскільки наразі немає відомих прикладів того, де газ присутній, а життя відсутнє.

“Постійно з’являються інші моделі, інші пояснення, які кажуть: “О, ви можете отримати аміак і фосфін та всілякі інші несподівані хімічні речовини, не пов’язані з життям”, тому ми намагаємося не перебільшувати, але так, це справді захоплююче”, – каже професор Кардіффського університету Джейн Грівз.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь