Остання атака на російський кіберпростір була дуже успішною – Юсов

17.07.2024 16:04

Укрінформ

Остання атака ГУР Міноборони на російський кіберпростір була дуже успішною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Кіберпростір – це надзвичайно важлива сфера протидії агресорові. І йдеться не лише про інформаційні атаки, тому що тисячі громадян держави-агресора побачили, що їхня цифрова інфраструктура незахищена. Але також це дозволяє отримати значну кількість корисної інформації і ламати плани ворога по управлінню, логістиці, забезпеченню власне військових потреб держави-агресора. Тому такі операції разом із волонтерами, кіберактивістами українська розвідка проводила в минулому і так, остання операція також була дуже успішною», – зазначив Юсов.

Водночас, за словами представника ГУР, Росія так само намагається атакувати українську цифрову інфраструктуру.

Читайте також: Науково-дослідний центр Мін’юсту отримав обладнання для захисту від кібератак

«Ворог так само пробує атакувати українську цифрову інфраструктуру, ми пам’ятаємо атаки на операторів мобільного зв’язку зокрема. Але, звичайно, українці цьому протистоять як самостійно, так і за допомогою наших партнерів. Справді кібербезпека є сьогодні дуже важливою складовою національної безпеки», – зазначив Юсов.

Як повідомляв Укрінформ, волонтерська хакерська спільнота разом із кіберфахівцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України 15 липня атакували близько 100 вебресурсів Росії.

   
Новини з передової

Залишити відповідь