Новини
На один генератор – триста літрів бензину на годину: мер Чернівців розповів, як місто готується до зими

04.07.2024

Ніхто не може спрогнозувати, чи буде складною і наскільки наступна зима, та в будь-якому випадку у місті готуються до найгіршої ситуації.

Про це сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук на пресконференції сьогодні, 4 липня, пише molbuk.ua

Він зазначив, що місто зараз активно готуються до початку зими.

“Я сподіваюся, що ситуація не буде вкрай критичною. Так, ми не можемо вплинути на енергетичну систему, оскільки щодня спостерігаємо, що по всій Україні відбуваються обстріли. Однак на всіх критичних підприємствах є генератори”, – зазначає мер.

Місто продовжує отримувати генератори. Десять днів тому, французьке місто-побратим Мец подарував Чернівцям великий генератор, який розрахований на один Мвт.

“Потрібно враховувати, що такі генератори фінансово дуже витратні, оскільки в годину йому потрібно – 300 літрів бензину. Це приблизно один бензовоз у день. Ми робимо все можливе, щоб місту не було настільки важко, тому шукаємо альтернатив. Нещодавно отримали дві великі когенераційні установки, які переробляють газ на електроенергію. У цілому вони виробляють два Мвт”, – розповідає Роман Клічук.

Ці установки планують змонтувати до кінця літа у двох котельнях, на випадок, якщо не буде світла.

“Також ведемо переговорили з приватними інвесторами, які звернулися до нас з можливостями монтування когенераційних установок, тому до жовтня чи листопада будемо готові повністю. У міській раді є план дій, він щотижня змінюється, проте ми шукаємо різні вирішення, аби місто було забезпечене”, – говорить Клічук.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь