Колишнього директора підозрюють у розтраті 2,2 мільйона гривень державних коштів, що виділили на закупівлю електроенергії для освітлення міста.

Фото: БЕБ

Колишньому керівнику МКП «Міськсвітло» у Чернівецькій області повідомили про підозру через розтрату майна в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє БЕБ та Чернівецька обласна прокуратура.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області повідомили про підозру колишньому директору комунального підприємства за розтрату 2 млн грн державних коштів, що виділили на закупівлю електроенергії для освітлення міста.

У ході слідства встановили, що колишній директор Чернівецького міського комунального підприємства «Міськсвітло» за результатами проведеного тендеру уклав договір з порушенням вимог законодавства про публічні закупівлі.

«Таким чином він створив передумови для протиправного підвищення ціни на електроенергію. Надалі він підписав відповідні акти зі збільшеною вартістю. В результаті міський бюджет зазнав понад 2 мільйони гривень збитків», — йдеться у повідомлені БЕБ. 

Наразі чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснюють працівники Чернівецької обласної прокуратури.

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

Залишити відповідь