Пентагон прокоментував навчання українських пілотів на F-16 у США

03.07.2024 00:03

Укрінформ

Кілька українських пілотів завершили в США підготовку до польотів на F-16 та відбули в Європу, однак процес навчання інших фахівців триває.

Про це розповів речник Пентагону Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз більше десятка пілотів навчаються на F-16 як у Данії, так і в Сполучених Штатах», – зазначив представник оборонного відомства.

Він підкреслив, що з міркувань оперативної безпеки не може вдаватися в конкретні цифри щодо кількості українців, які проходять підготовку, а також графіків тренувань. Водночас, продовжив речник Міноборони США, навчальний процес залежатиме, зокрема, від льотного досвіду пілотів та рівня володіння англійською мовою. Крім того, за словами Райдера, існує необхідність підготовки матеріально-технічної бази для розгортання F-16.

Читайте також: Демократи у Палаті представників закликають Пентагон розширити підготовку українців на F-16

«Тому коаліція ВПС, сформована Контактною групою з питань оборони України, продовжує дивитися на це цілісно та брати до уваги її потреби», – зазначив генерал.

Райдер також поінформував, що деякі з українських пілотів закінчили навчання в Сполучених Штатах та вирушили до Європи. Однак про статус навчених фахівців, за його словами, має говорити українська сторона.

Читайте також: В очікуванні F-16: чи дійсно пілотів у нас буде менше, ніж винищувачів?

Представник Міністерства оборони США додав, що найближчим часом буде більше повідомлень з цього приводу. У цьому контексті він підтвердив інформацію, що поставки F-16 в Україну відбудуться цього літа.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен зазначила в листі Палаті представників, що Україні незабаром передадуть 24 винищувачі F-16.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

   
Новини з передової

Залишити відповідь