Новини
Без м’яса, але корисно та поживно: рецепт пасти з баклажанами

29.06.2024

Варіантів пасти існує безліч — з фаршем, з морепродуктами, з різноманітними соусами й навіть з кабачком. Така паста нагадує азійську кухню завдяки соусу з місо, а баклажани роблять її водночас легкою та ситною.

Про те, як готувати пасту з баклажанами, розповідає Food52.

Що потрібно для пасти з баклажаном

Для того, щоб приготувати цей легкий та поживний обід чи вечерю з баклажаном, потрібні такі інгредієнти:

спагеті – 110-115 г;
баклажани – 225 г;
червона цибуля – 0,5 шт.
оливкова олія – 3 ст. л.;
біле місо – 2 ч. л.;
мірін – 2 ч. л.;
рисовий оцет – 1 ч. л.;
часник – 1 зубчик;
цибуля шалот – 1 шт.;
коричневий цукор – 0,5 ч. л;
сіль – до смаку;
перець чорний – до смаку;
червоний перець – щіпка.

Як готувати пасту з баклажаном

Помийте баклажан та наріжте його невеликими кубиками або скибочками. Знімати шкірку з овочу не обов’язково. Цибулю очистьте та наріжте товстими кружальцями.

Цибулю шалот, якою буде прикрашатися страва, необхідно помити й нарізати тонкими кружальцями. Часник очистьте і натріть на дрібній тертці.

Розігрійте духовку до 205 градусів. На чверть дека викладіть баклажани та червону цибулю, посипте сіллю та перцем, збризніть 2 ст. л. олії — та запікайте в духовці протягом 25-30 хвилин.

Тим часом у невеликому посуді змішайте місо, мірін, оцет, коричневий цукор і червоний перець. Приблизно за 15 хвилин до готовності овочів відваріть спагеті або інші макаронні вироби.

Доведіть до кипіння воду, посоліть та відварити спагеті відповідно до інструкцій на упаковці. Частину рідини з макаронів перелийте до стакана, а решту злийте. Спагеті перекладіть в окрему тарілку.

У ту ж саму — все ще гарячу — каструлю додайте столову ложку оливкової олії та часник, і, помішуючи, готуйте на повільному вогні протягом 30 секунд, поки часник не стане ароматним.

Після цього додайте соус з місо та мірином, та готуйте, помішуючи, протягом ще 30 секунд, щоб місо карамелізувалося, а вино випарувалося. Зрозуміти, що вино випаровується, можна по бульбашках.

Після цього додайте відціджені спагеті, та готуйте пасту на невеликому вогні, постійно помішуючи, доки вони не вкриються часниковою місо-сумішшю.

На цьому етапі можна додати трохи відлитої раніше рідини, якщо паста стане занадто густою — хоча зазвичай це не потрібно.

Обережно додайте обсмажені баклажани та червону цибулю.Перед подачею прикрасьте пасту зеленню цибулі шалот.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь