Міжнародний день рожевого вина

Є ще одна причина святкувати та насолоджуватися рожевим вином: у Провансі тепер є свій Міжнародний день рожевого вина. Цей особливий день, встановлений Валері Руссель, власницею Châteaux Roubine і Sainte Béatrice, відзначається кожної четвертої п’ятниці червня, починаючи з 22 червня 2018 року.

Мета події — вшанувати задоволення від мистецтва життя Провансу, яке пердбачає також смакування рожевого вина. Прованс, визнаний батьківщиною рожевого вина понад 2600 років тому, займає особливе місце серед рожевих вин і відіграв значну роль у глобальному відродженні популярності рожевого вина.

Вибухове зростання виробництва виняткових рожевих вин у Провансі надихнуло інші регіони світу на збільшення власного виробництва. Франція, Іспанія, Сполучені Штати та Італія є найбільшими виробниками рожевого вина, лідирує Франція. Споживання рожевого вина широко поширене на всіх континентах, причому у Франції переважає споживання на душу населення, за нею йде Уругвай.

У Міжнародний день рожевого вина о 19:00 год. (за французьким часом), є традиція, що виробники рожевого вина та поціновувачі в усьому світі піднімають келихи, наповнені улюбленим рожевим виливом, і промовлять тост за одне з найулюбленіших вин у світі.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь