Зеленський ухвалив рішення змінити Содоля

ВідБуковина Онлайн

Чер 25, 2024

Зеленський ухвалив рішення змінити Содоля

24.06.2024 20:13

Укрінформ

Президент Володимир Зеленський заявив, що він ухвалив рішення про заміну командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Про це він сказав у вечірньому зверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що у понеділок зранку провів нараду з військовими.

"Були головком, начальник Генерального штабу, міністр оборони. Обговорили ситуацію на ключових напрямках. Найбільша увага зараз – Донеччині. І постачанню нашим силам усього, що необхідно", – поінформував Зеленський.

Він зазначив, що обговорили також і кадрові питання у Збройних силах України. 

"Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова", – поінформував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у Державному бюро розслідувань підтвердили отримання заяви начальника штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдана Кротевича щодо необхідності розслідування дій одного з генералів ЗСУ через великі втрати українських військ на полі бою.

У ДБР відзначили, що слідчі з’ясовують обставини, викладені у зверненні. Прізвище генерала представники бюро не уточнили.

Читайте також: Зеленський призначив нового начальника Управління держохорони

Про звернення Кротевич повідомив у Телеграмі. За його словами, він написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, «який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал».

Начштабу "Азова" заявив, що готовий свідчити у справі.

Раніше в ЗМІ повідомлялось, що йдеться про командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

   
Новини з передової

Залишити відповідь