Більше трьох десятків питань порядку денного розглянули сьогодні члени виконавчого комітету міської ради в ході чергового засідання

Головував на засіданні міський голова Василь Козак. Участь у роботі взяли секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступник міського голови Оксана Бабій, секретар виконкому Ауріка Мойсеєнко, старости округів громади, керівники окремих структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

Серед перших питань, які опрацювали члени виконкому – про стани злочинності, охорони порядку та попередження правопорушень на території громади за перше півріччя 2024 року.

Про роботу поліцейських офіцерів громади звітував заступник начальника сектору взаємодії з громадами Відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Дністровського відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області Василь Мігалескул.

Міський голова Василь Козак наголосив на необхідності посилення роботи в напрямку забезпечення правопорядку, дотримання громадянами норм чинного законодавства,  особливо що стосується руху водіїв на двоколісних транспортних засобах на автошляхах громади. Окрему увагу звернуто на дотримання правил заготівлі та реалізації сільськогосподарської продукції на території громади.

В ході засідання виконкому розглянуто питання про роботу «Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» за перше півріччя 2024 року. Як поінформувала керівник установи Ірина Ісар, наразі на базі Центру працюють 7 відділень. Послуги громадянам надаються відповідно до вимог чинного законодавства.

Обговорили члени виконавчого комітету і організацію оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей громади влітку 2024 року. За повідомленням начальника відділу освіти Галини Рябко, на базі опорних закладів освіти діяли літні мовні табори, які відвідали понад 200 школярів, серед яких і діти з числа внутрішньо переміщених осіб.

Розглянуто питання, попередньо опрацьовані в ході засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Йшлося і про встановлення режимів роботи об’єктів господарювання, які функціонують на території громади, підтвердження розподілу, видачі гуманітарної допомоги, передачу автомобілів на потреби ЗСУ, придбання запчастин до транспортних засобів, які заплановано спрямувати до захисників України, внесення змін до бюджету громади на 2024 рік.

Низка питань стосувались соціальної сфери. Це – затвердження обсягу компенсації витрат власників жилих приміщень, що пов’язані з безоплатним розміщенням ВПО,  надання одноразової матеріальної допомоги громадянам тощо.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь