Україна працює над постачанням додаткових систем ППО – Президент

23.06.2024 21:44

Укрінформ

Україна робить усе, щоб швидше досягти рішень, які дозволять повністю убезпечити громадян від російського терору.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Zelenskiy/Official

Як констатував він, щодня від російського терору страждає Харків, щодня українська сторона наголошує на необхідності знищувати бойову авіацію РФ, яка завдає ударів по містах, громадах та фронтових позиціях України.

«Російську бойову авіацію треба знищувати там, де вона є, усіма засобами, які ефективні. Бити по російських аеродромах – також, це цілком справедливо. І нам потрібне це спільне рішення з партнерами – безпекове рішення», – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що нещодавнє погодження ударів по російській території біля кордону дало змогу знищити частину терористичного потенціалу РФ, однак лише частину.

Убезпечити ж людей від російського терору необхідно повністю. Для цього потрібно більше далекобійності, потрібна відповідна зброя для українців.

«І ми працюємо над цим із партнерами – робимо все, щоб наблизити рішення. Загалом наступні тижні червня та першої половини липня мають стати для України не менш результативними, ніж травень і перша половина червня», – заявив Президент.

Читайте також: Зеленський: Максимально працюємо, щоб мати можливість повноцінно відповідати на терор РФ

Він додав, що Україна вже отримала рішення щодо нових установок Patriot, та робота в цьому напрямі триває. «Готуємо продовження, працюємо над постачанням іще систем ППО», – повідомив Зеленський.

Глава держави наголосив, що «далекобійність зараз – це питання не лише про те, чого ми можемо досягти на полі бою, але й про те, коли взагалі завершиться війна.

«Що більше ми можемо, то швидше вдасться примусити Росію до справедливого миру», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди та ще одна держава мають намір передати Україні систему Patriot.

Фото: Офіс Президента

   
Новини з передової

Залишити відповідь