23 червня, у велике православне свято, День Святої Трійці, Свято-Миколаївський храм села Малий Кучурів Чернівецького району урочисто зустрічав гостей.

Мелодійний передзвін дзвонів возвіщав про початок Божественної літургії, яку очолив Преосвященнійший Феогност, єпископ Чернівецький та Буковинський. Разом з ним до служби долучилися священики Православної церкви України.

Діти, щиро радіючи візиту владики, вітали його квітами та зворушливими побажаннями миру, міцного здоров’я та довгих років пастирського служіння.

Молитви під час урочистої літургії лунали за мир в Україні, за здоров’я та благополуччя наших захисників, за якнайшвидшу перемогу. Всі присутні, єдині у своєму прагненні, прославляли Бога в його триєдиній сутності.

У ці урочисті моменти служби настоятеля храму, отця Степана, було зведено в сан протоієрея. Прихожани щиро вітали його, вигукуючи “Аксіос”, що значить “гідний”.

Після завершення Божественної літургії на маленьких прихожан чекав приємний сюрприз від благодійників. Владика Феогност подарував кожній дитині солодкі гостинці.

Святкове богослужіння завершилося під урочистий передзвін дзвонів, залишивши в серцях вірян велич і благодать цього великого дня.

Ця подія стала не лише духовним осередком для жителів Малого Кучурова, а й свідченням єднання та віри у ці складні часи.

Залишити відповідь