На Донеччині росіяни використовують термобаричні снаряди

23.06.2024 17:13

Укрінформ

Поряд із застосуванням авіації на Донеччині, росіяни використовують термобаричні боєприпаси.

Про це повідомив пресофіцер 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі марафону «Єдині новини», коментуючи питання журналіста про інтенсивність використання авіації з боку ворога на ввіреній бригаді ділянці фронту.

«Якщо взяти цей тиждень, то в середньому було «плюс-мінус» 20 КАБів. Якщо говорити про попередній тиждень, то там їх було більше – близько 30. Ворог постійно намагається використовувати наявний у нього ресурс. Треба також додати, що росіяни намагаються застосовувати термобаричні боєприпаси – це ті, які використовується для «Сонцепьок» ТОС-1А», – сказав він.

Калашников також зауважив, що близько трьох місяців тому росіяни почали більш активно використовувати механізовану складову у своїх штурмах. За його словами, російські війська продовжують атакувати невеликими підрозділами – від восьми до дванадцяти осіб.

Пресофіцер також додав, що цього тижня Кліщіївка та Андріївка на Бахмутському напрямку «перебували під особливою увагою російського командування». Він зауважив, що ворог не полишає спроб взяти в півоточення по флангах Часів Яр.

Читайте також: Ворог не полишає спроб захопити Часів Яр, щодоби втрати РФ становлять до 80 осіб – військові

«На сьогодні ведуться вуличні бої, зокрема у тому ж «Каналі» (мікрорайоні Часового Яру – ред.). Однак ворог не може по-серйозному закріпитися. Росіяни продовжують застосовувати керовані авіаційні бомби, однак саме на цей мікрорайон вони їх не скидають, щоб не зачепити «своїх», – зауважив Калашніков.

Водночас, за його словами, тривають важкі бої поблизу населеного пункту Очеретине, що на Покровському напрямку.

Читайте також: У ЗСУ заявляють, що Росія з початку широкомасштабної війни здійснила 626 хімічних атак

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби поліція зафіксувала 2651 обстріл у дев'ятьох населених пунктах Донеччини.

Фото ілюстративне

   
Новини з передової

Залишити відповідь