У Росії є прихильники більш войовничого підходу до війни проти України – британська розвідка

22.06.2024 20:43

Укрінформ

Існування російського націоналістичного руху «Братство академістів» свідчить, що у Росії є прихильники більш войовничого підходу як до війни проти України, так і до Заходу.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі X повідомляє Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що власник російського націоналістичного телеканалу «Царьград» Костянтин Малофєєв є спонсором націоналістичного студентського руху «Братство академістів».

Ця організація має осередки у різних російських університетах і дотримується войовничо-імперіалістичного світогляду. На переконання «Братства», ХХІ століття може стати золотим століттям для російської культури із російським ідеологічним домінуванням у світовому масштабі.

Експерти розвідки зауважили, що «Братство академістів» організувало військову підготовку, а частина членів організації, яка є абсолютно ворожою до української державності, поїхала воювати в Україну.

Аналітики розвідки зазначили, що існування цього руху чітко вказує на те, що в Росії існують прихильники більш войовничого підходу як до війни проти України, так і до Заходу.

Читайте також: Росія використає кошти від підвищення податків на війну проти Українибританська розвідка

«Це, ймовірно, матиме вплив на зміну поколінь, яка, вірогідно, відбудеться у російській адміністративній еліті до кінця цього десятиліття», – вважають у британському оборонному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у минулому зведенні британська розвідка проаналізувала, які наслідки для РФ матимуть українські удари по військових цілях у тимчасово окупованому Криму та аеродромах на території Росії.

   
Новини з передової

Залишити відповідь