Нова допомога від партнерів скорочує розрив між спроможностями ЗСУ та військ РФ – Гаврилюк

22.06.2024 22:07

Укрінформ

Нові пакети допомоги Україні від партнерів поступово скорочують розрив між спроможностями ЗСУ та російських військ, але потрібно більше систем ППО та далекобійних засобів ураження.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у коментарі “Інтерфакс-Україна”.

За його словами військова допомога, яка надходить від США, вже зміцнює потужність підрозділів Сил оборони України, нові партії озброєння та техніки допомагають знизити наступальні спроможності російської армії.

Перший заступник міністра оборони відзначив: попри потужний тиск росіян і введення нових резервів, перевагу у військовій техніці, домінування у небі, Силам оборони вдається стримувати агресора та завдавати ворогу значних втрат.

“Нові пакети військової допомоги від союзників поступово скорочують розрив між спроможностями українських та російських сил”, – зауважив Гаврилюк.

Читайте також: Пакети військової допомоги від партнерів необхідні на полі бою без затримок – Президент

Він нагадав, що під час 23-го засідання у форматі “Рамштайн” було досягнуто домовленостей щодо надання Україні додаткових систем ППО та ракет до них.

Зміцнення протиповітряної оборони України – це пріоритет серед пріоритетів, наголосив посадовець.

“Дякуємо Німеччині та Італії, які вже передають нам нові системи. Дуже важливо, щоб союзники оперативно реагували на нагальні потреби Сил оборони України. Швидкість ухвалення рішень під час війни – надважливий фактор, будь-яке зволікання – це підвищення ціни війни”, – сказав перший заступник міністра оборони.

Гаврилюк зазначив, що найбільш ефективне рішення з військової точки зору в боротьбі з масованими ворожими ударами – знищувати носії ракет і бомб, тобто ворожі літаки у місцях базування, на аеродромах. А також знищувати пускові установки, арсенали з бомбами, ракетами та бази матеріально-технічного забезпечення армії РФ, де формуються ударні угруповання, поповнюються боєкомплекти.

Читайте також: Нідерланди разом з іншою країною передадуть Україні систему Patriot

За словами Гаврилюка, для широкої реалізації такої тактики Україні потрібно більше різних засобів ураження далекого радіусу дії. Більше високоточної та далекобійної зброї в арсеналі Сил оборони дозволить компенсувати російську кількісну перевагу в артилерії, бронетехніці, живій силі, констатував перший заступник міністра оборони.

Як повідомляв Укрінформ, вже невдовзі Україна зможе отримати додаткові системи ППО й ракети до них, а також налагодити виробництво зброї та боєприпасів на своїй території.

   
Новини з передової

Залишити відповідь