Новини
У Чернівецькому прикордонному загоні набирають охочих на військову службу

20.06.2024

У Чернівецькому прикордонному загоні вже другий місяць триває рекрутингова компанія.

Про це під час брифінгу розповіли офіцер відділу комплектування Чернівецького прикордонного загону В’ячеслав Онофрей та начальник служби військового капеланства Іоан Чокалюк.

У загоні створили свій колцентр, куди кожен охочий, який виявив бажання служити в прикордонній службі, може зателефонувати та ознайомитися докладніше з інформацією.

Поспілкувавшись із людиною, працівник колцентру пропонує той чи інший підрозділ або посаду, яка близька особі.

Людина може обрати спеціальність за цивільним фахом, наприклад, медицина чи психологія, або ж опанувати нові навички із військової справи.

“Наша особливість у тому, що військовослужбовець, який укладає контракт, спочатку проходить службу в прикордонному загоні. Це сприяє тому, що людина спокійно пройде навчання та почне поступово боротися зі страхом”, – каже В’ячеслав Онофрей.

Додатково створюють прикордонні служби бригадного типу, подібні до підрозділів, які будуть брати участь у районах бойових дій.

“Спочатку буде базова підготовка людей, вона триває у держцентрах прикордонної служби близько півтора-два місяці. А далі від залежності озброєння, продовжується пів року спецпідготовка за певним фахом”, – розповідає В’ячеслав Онофрей.

З 18 до 25 років людина укладає контракт на рік. Потім за власним бажанням особа може його продовжити.

З 25 років контракт укладають на три-п’ять років. З умовами переукладання чи продовження контракту.

Також більш докладну інформацію про службу у Чернівецькому прикордонному загоні можна дізнатися за посиланням або ж звернутися за адресою: вулиця Володимира Великого, 2а.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь