На фронті вже 42 боєзіткнення, ворог намагається прорвати оборону на Покровському напрямку

Дані Генштабу

19.06.2024 11:41

Укрінформ

На фронті від початку доби відбулися вже 42 бойові зіткнення, бої тривають, зокрема, ворог намагається прорвати оборонні рубежі на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 10:00 середи, 19 червня, передає Укрінформ.

Армія РФ сьогодні атакувала позиції українських захисників і населені пункти 12 керованими авіабомбами й 41 дроном-камікадзе, здійснила вже понад 600 обстрілів.

На Харківському напрямку штурмова дія російських військ біля Липців успіху не мала. Триває бій у районі Вовчанська.

Встановлено, що за минулу добу на цій ділянці фронту ворог втратив понад 130 осіб убитими та пораненими, а також танк, бойову бронемашину, артилерійську систему й чотири автомобілі.

На Куп’янському напрямку тривають чотири боєзіткнення неподалік від Піщаного, Степової Новоселівки та Кругляківки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку загарбники п’ять разів атакували позиції Сил оборони поблизу Греківки, Невського й Тернів. Ситуація напружена, бойові дії тривають.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулися дев’ять боєзіткнень. Дві ворожі атаки біля Нового та Кліщіївки українські захисники відбили. Тривають сім боєзіткнень у районах Калинівки, Нового й Іванівського.

На Покровському напрямку за сьогодні війська РФ здійснили вже 13 спроб прорвати українські оборонні рубежі неподалік від Новоолександрівки, Калинового, Сокола й Новоселівки Першої. Вісім атак Сили оборони відбили, ще п’ять тривають.

"Українські воїни вживають заходів щодо недопущення просування російського агресора в глибину нашої території", – зазначили в Генштабі.

На Курахівському напрямку російська армія безуспішно атакувала неподалік від Парасковіївки.

Напруженою обстановка залишається в районі Красногорівки. Там нині тривають три боєзіткнення.

На Времівському напрямку штурмові дії загарбників поблизу Рівнополя успіху не мали. Ще одна атака триває біля Урожайного. Позиції Сил оборони не втрачені.

На Оріхівському напрямку війська РФ атакували в районі Малої Токмачки, але теж безуспішно.

На Придніпровському напрямку невдачею для загарбників завершилася їхня чергова спроба відтіснити Сили оборони з лівобережної частини Дніпра.

На решті напрямків активних бойових дій російська армія не проводила. Ситуація без змін.

Минулої доби українська авіація, ракетні війська й артилерія ЗСУ уразили шість районів зосередження особового складу та військової техніки загарбників, чотири їхні пункти управління, командно-спостережний пункт, шість засобів протиповітряної оборони й артилерійську систему.

Читайте також: СБУ від початку повномасштабної війни знищила понад тисячу російських танків

Як повідомляв Укрінформ, за добу російська армія завдала по території України один ракетний і 39 авіаційних ударів, здійснила також загалом понад чотири тисячі обстрілів.

Уночі 19 червня протиповітряна оборона України знищила 19 із 21 дрона-камікадзе типу Shahed-131/136, запущеного військами РФ.

Фото: Генштаб ЗСУ

   
Новини з передової

Залишити відповідь