У «Вернісажі» виставили близько 100 картин задля благодійності. Їхні автори – митці віком від чотирьох до сорока років.

У культурному центрі «Вернісаж» відбулось відкриття виставки-перформансу «Шлях дослідження», яка має на меті залучити дітей до мистецтва. На заході виставили близько 100 картин авторів віком від 4 до 40 років.

Одна з цілей виставки є благодійність. Серед учасників події є діти, які через складні життєві обставини та війну не мають можливості відвідувати гуртки та малювати. Виставка триватиме до 7 липня.

За словами авторки виставки та керівниці артстудії Олександри Маніску, мистецтво є невід’ємною частиною розвитку кожного з нас. Діти й дорослі, які представили роботи у «Вернісажі», приділили багато часу, ресурсів та сил, щоб могти їх презентувати світові. В теперішній час автори можуть відкрито ділитися своїми роботами без будь-яких вікових обмежень.

Фото Олександри Маніску

«Я дякую батькам за залученість. Знаю, наскільки це була титанічна робота навіть просто відводити дитину в теперішніх реаліях на заняття. Дорослим хочу висловити подяку за те, що вони виділили свій час на це і йдуть разом з моєю командою. Без них цієї виставки не було б. Коли є люди, які тебе підтримують, поділяють твої погляди на мистецтво, життя та комунікацію – це дуже цінно», – ділиться Олександра Маніску.

Частиною виставки стала презентація перформансу, на якому діти перевтілилися у відомі картини цілого світу.

«Я вважаю, що найбільшим мистецтвом є те, як ми можемо перейнятися в цьому світі та відчути позитивні й теплі емоції» – каже Олександра. 

У центрі культури «Вернісаж» кажуть, що Маніску, як керівниці, вдається знайти стежку до кожного вихованця, а їх дуже багато. На виставці було приблизно 30 учасників, які представляли компанію «Слово» й свої творчі роботи та діти з «Міста добра».

«Вдячні за можливість представити картину від “Міста Добра” на цій виставці. Ми опікуємося не тільки дітьми, які не мають можливості проявляти себе на таких заходах, а й тими, які зовсім не можуть творити, не маючи навіть олівця. Тому, враховуючи, що Олександра підтримує Місто Добра й Фонд «Я – майбутнє України» матеріалами для творчості, майстер-класами, іншими мистецькими можливостями – це надзвичайно цінна співпраця заради дітей. Ми дуже вдячні бути тут», – каже представниця «Міста Добра» Юлія Подкидишева.

Всім учасникам вручили почесні дипломи за участь у виставці “Шлях дослідження”. Також на одній зі стін розмістили найбільшу картину, яку творила художниця Олександра Маніску. Під час церемонії відкриття на роялі грали музичний супровід.

Виставку розмістили в культурному центрі “Вернісаж” на вул. Івана Франка 15.

Фото Марії Титор

 

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

Залишити відповідь