Новини
«Обидві команди гратимуть тільки на перемогу». Сьогодні «Шахтар» і «Динамо» зіграють матч за чемпіонство

11.05.2024

У суботу, 11 травня, відбудеться матч, який може вирішити долю чемпіона України сезону 2023/2024. Донецький “Шахтар” прийматиме київське “Динамо”. Про ймовірні сценарії чемпіонства в УПЛ та шанси команд – далі в матеріалі.

“Динамо” та “Шахтарю” немає рівних

Що “Динамо”, що “Шахтар” зараз перебувають у найкращій формі за весь сезон. Гірники (прізвисько “Шахтаря” – авт.) в чемпіонаті не програють з листопада минулого року, а на полі їм узагалі немає рівних. Така ж ситуація і в киян, які від моменту призначення Олександра Шовковського головним тренером клубу на початку того ж листопада 2023, ще не програвали. Останні матчі перед дербі команди виграли. “Динамо” розтрощило ковалівський “Колос” 5:0, а “Шахтар” впевнено обіграв “Чорноморець” 3:0.

Обидва клуби підходять до матчу в оптимальних кондиціях. У “Шахтаря” нарешті заграли куплені взимку за понад 30 мільйонів євро бразильські легіонери Кевін та Марлон Гомес. Проте травму отримав півзахисник Артем Бондаренко. У “Динамо” вже повернулися й набрали форму вінгер Андрій Ярмоленко та півзахисник Микола Шапаренко.

“Динамо” нема куди відступати

Для “Шахтаря” цей матч – чемпіонський у буквальному сенсі, адже в разі перемоги донеччани позбавляють киян будь-яких шансів і стають чемпіонами. “Динамо” ж відступати нема куди. Навіть у разі перемоги “біло-сині” (прізвисько клубу – авт.) не зрівняється за очками з “Шахтарем”. Тому навіть якщо київський клуб виграє, треба чекати втрати очок від свого конкурента і вигравати завершальні матчі проти “Руху” і “Кривбасу”. Цікаво, що й “Шахтар” зустрінеться з представниками шістки найкращих УПЛ – “Дніпро-1” та “Полісся”.

До того ж у регламенті УПЛ прописана можливість “Золотого матчу”, якщо в клубів буде рівна кількість очок.

Думки:

Віктор МГЛИНЕЦЬ, колишній футболіст і тренер “Буковини”:

“Буде дуже цікава гра. Важко сказати, хто з них сильніший. Цим командам зараз немає рівних – дуже хороший хід набрали. Я думаю, що Київ гратиме другим номером. Зазвичай “Динамо” добре грає на контратаках, швидкі флангові гравці – півзахисники й захисники. “Шахтар” більш технічна команда і вони будуть володіти ініціативою та нав’язувати свою гру. Усе ж думаю, що “Шахтар” стане чемпіоном, але кінцівка сезону цікава”.

Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ, перший капітан збірної України, ексгравець “Буковини”, “Чорноморця”:

“Ситуація в турнірній таблиці дає змогу “Шахтарю” почуватися дуже комфортно. Різниця в чотири очки. Навіть у разі перемоги “Динамо” у донеччан є запас, який гарантує перше місце. Я не думаю, що в них хтось зможе відібрати очки після матчу з киянами. Обидві команди гратимуть тільки на перемогу. Для Києва немає іншого варіанту”.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь