Міжнародний день догляду та підтримки

Міжнародний день догляду та підтримки, що відзначається щорічно 29 жовтня, є важливим днем, який підкреслює важливість догляду, визнає внесок тих, хто піклується, і виступає за політику та ініціативи, які підтримують і покращують догляд у всіх його формах. Цей день визнаний Організацією Об’єднаних Націй і відзначається в усьому світі з метою підвищення обізнаності про важливість догляду та підтримки в наших суспільствах.

У липні 2023 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила Міжнародний день догляду та підтримки у своїй новаторській резолюції.

Робота по догляду, як оплачувана, так і неоплачувана, є життєво важливою для майбутнього гідної праці. Економіка догляду зростає через збільшення попиту на догляд за дітьми та людьми похилого віку. Робота по догляду включає в себе прямий, особистий і родинний догляд, а також непрямі види діяльності, такі як приготування їжі та прибирання. Незважаючи на свою важливість, ця сфера часто позбавлена пільг і захисту, працівники стикаються з низькою заробітною платою, фізичною і психічною шкодою, а в деяких випадках – навіть з сексуальним насильством. Існує нагальна потреба в нових рішеннях для вирішення проблем у секторі догляду, включаючи характер і надання політики та послуг у сфері догляду, а також умови праці в цій сфері.

Інтернаціонал Суспільного обслуговування (PSI) – це всесвітня профспілкова федерація, яка об’єднує боротьбу працівників сфери життєво важливого догляду в різних секторах. PSI виступає за радикально новий підхід до догляду, наголошуючи на необхідності переосмислення догляду в суспільстві. Вони виступають проти приватизації, комерціалізації та фінансіалізації сектору догляду в усьому світі. PSI вважає, що догляд є надто важливим, щоб залишати його на відкуп комерційним структурам, і що якісний догляд залежить від добре оплачуваних, навчених і підтриманих працівників. Вони підкреслюють важливість забезпечення доступу людей до доступних державних послуг з догляду, де до працівників ставляться з повагою.

Міжнародний день догляду та підтримки слугує нагадуванням про важливість догляду в наших суспільствах. Він закликає до глобального визнання внеску осіб, які здійснюють догляд, і підкреслює потребу в політиці та ініціативах, які підтримують і покращують догляд. Оскільки попит на догляд продовжує зростати, вкрай важливо забезпечити, щоб послуги з догляду були доступними, недорогими та якісними, а до працівників, які здійснюють догляд, ставилися з повагою та гідністю, на яку вони заслуговують.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь