День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків

22 серпня Україна вшановує пам’ять працівників органів внутрішніх справ, що загинули під час виконання службових обов’язків. Поліцейські країни віддають пошану своїм колегам, що втратили життя, протидіючи злочинцям.

Хвилина мовчання, залпи пострілів, квіти біля пам’ятних меморіалів – так проходить цей день у різних містах України. Родичі загиблих правоохоронців разом із колегами героїв вшановують пам’ять своїх рідних, друзів та товаришів по службі.

Ця визначна подія відбувається щорічно 22 серпня, починаючи з 1996 року. Урочисті заходи супроводжуються пам’ятними реквіємами, покладанням квітів до меморіалів, відкриттям нових пам’ятних плит героям, що віддали своє життя у боротьбі проти злочинності. Скорботні святкування відвідують представники керівництва Центрального апарату МВС, члени Асоціації ветеранів МВС та Організації ветеранів Центрального апарату МВС України.

У цей день у церквах правлять поминальні служби, а у містах відбуваються меморіальні заходи. З 2019 року на честь загиблих правоохоронців запалюють свічку пам’яті. Вшановують колег-героїв і наряди системи МВС, що заступають на службу.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь