Центр облаштують у Національному природному парку «Черемоський»
facebook.com/oblrada.cv.ua

A
A
A

Планується, що тут виходжуватимуть диких звірів, що втрапили в біду

Реабілітаційний центр для тварин планують створити у Національному природному парку «Черемоський». Планується, що тут виходжуватимуть диких звірів, що втрапили в біду, та відпускатимуть назад у рідну стихію. У парку облаштують вольєри для утримання тварин, а працівників навчатимуть, як доглядати за чотирилапими. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

За словами директора Національного природного парку «Черемоський» Романа Єреми, горяни часто знаходять поранених чи травмованих звірів, а ось як їм допомогти – не знають. Тому на Путильщині украй потрібен центр реабілітації для таких бідолах. Водночас подібний заклад – не зоопарк. Вольєри розташують подалі від людських очей, а умови тут будуть максимально наближені до природних.

Центр на Буковині облаштують у рамках проєкту «Україна – Національний природний парк «Черемоський: створення пілотного центру реабілітації тварин», який впроваджується фундацією Ромінтської пущі. Буковинські фахівці вже їздили до Польщі, аби перейняти досвід тамтешніх колег. Вони побачили, як працюють програми відновлення для звірів у Ландшафтному парку Поозерʼя Ілавського та при державному лісгоспі у місті Ольштинек.

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь